Ingen mer ”glamour-bandy”

En vanlig landskamp mot Schweiz är alltid speciell och prestigefull för mig sedan mina två år nere i Ost-landet. Jag känner hälften av spelarna på en personlig basis, och resten har jag mött så pass många gånger att jag skulle kunna rabbla styrkor och svagheter hos dem om jag skulle bli väckt mitt i natten.

En match mot Schweiz i en semifinal i VM är en helt annan sak, då är det vinna-eller-försvinna som gäller.
 Jag är nog inte känd för att lägga fingrarna emellan, men inför, och under, en sån här match är ens vänner inte ens vänner längre. Allt personligt läggs undan för några timmar. Man hälsar inte innan matchen, man går in stenhårt i närkamper mot dem, man använder tjuvknep för att få de ur balans och man gläds åt deras elände. 
Men så här efter matchen tycker jag ändå synd om mina före detta lagkamrater. De är nära att göra sitt livs match, men räcker, precis som alla 47 raka matcher tidigare i historien, inte riktigt till för att slå oss.

Gårdagens match i sig gick väl inte helt enligt planerna, men vi vann och hur vi gjorde det är inte längre väsentligt. Det finns bara ett fokus hos oss nu, att pokalen ska tas tillbaka hem till Sverige!

********************************************************

VM utökade i år från tio till 16 lag, vilket medför att glappet mellan toppen och botten blivit ännu större som ganska tydligt märkts på våra resultat. 81-3 i målskillnad i gruppspelet och typ 23-1 i snitt per match med kvartsfinalen mot Norge inräknat, är faktiskt inte ens kul. 
Jag är lite av en statistik-nörd och en sån här turnering är det dock rätt roligt att följa ens egen statistik. Vi har 4 spelare i laget som ligger på över +30 i målskillnad, jag själv har gjort fler poäng den här turneringen än vad jag gjort i SSL i år, Joel Kanebjörk gjorde 12 (!) poäng i en match. Man kan dessutom se hur mkt speltid varje enskild spelare får, t.o.m. uppdelat per period, hur många byten man gör, det finns exakt hur många skott man skjuter och vart man skjuter dem ifrån. Med andra ord, paradiset för oss nördar.

För er som är nyfikna har jag på fem matcher gjort 5+3, fått 2 utvisningsminuter, spelat 32-0 i +/-, skjutit 29 skott, gjort mål på 17,24 % av dem, varit på planen i 105:43 fördelat på 117 byten.

**********************************************************

Jag och Johan har ju bott ihop på en hel del läger och turneringar nu så vi har börjat lära känna varandra ganska bra. Två saker ni där hemma kanske inte vet om honom är att han är omöjlig att slå i spel! Spelar ingen roll om det är i TV-spel, iPhone-spel eller Sten-sax-påse. Inte ens spelmaskiner kan slå honom! Det är som att han absorberar all tur från personerna i hans närhet så fort han kan vinna i något. Bara att hoppas det håller i sig i eftermiddag!


Det andra är att han somnar snabbast i världen, utan att krydda historien tar det ibland mellan 5-10 sekunder innan han börjar småsnarka och göra ifrån sig konstiga läten. Är hyfsat avundsjuk på det… också! 
Vi bodde även ihop under student-VM i våras i Umeå. Där startade vi en tradition där vi lyssnar på två låtar varje gång vi gör oss färdiga att åka till match, och vi har fortfarande inte förlorat en enda match sedan vi började. Låtarna är (av nån anledning) OneRepublic – We’re Marching On och Cheryl Cole – Fight For This Love. Gissa vad som sätts igång på högsta volym kring 13:05 finsk tid?

************************************************************

Lagom till VM togs ett dataspel fram, där man kan spela som vilken nation man vill och alla spelare anmälda finns med. Känns faktiskt rätt coolt att få vara med i ett sådant! Sen är väl kanske inte spelet det bästa och attributen som satts på spelarna något missvisande, men det kan jag faktiskt ha överseende med. Kommer köpa med mig ett hem ändå, om inte annat som ett minne! 
Jag har faktiskt sämst snittattribut i det svenska laget, vilket inte känns helt ”off”, men jag kompenserar det i spelet med att få spela i 1:a, 3:e och 4:e femman, samt både i PP och BP. På planen i verkligheten kompenserar jag det med hjärna och hjärta.
Om jag ärligt ska sätta egna attribut på mig och Johan jämfört med de som satts i spelet skulle det se ut så här:
Johan Spelets betyg (Mitt betyg)

Average: 94 (94
)
Speed: 98 (98
)
Stickhandling: 93 (95
)
Shooting accuracy: 100 (88)

Shooting power: 100 (85
)
Passing: 100 (100)

Attack: 93 (95
)
Defence: 75 (94
)
Agressivness: 97 (93)

Walle Spelets betyg (Mitt betyg)

Average: 88 (89
)
Speed: 81 (96
)
Stickhandling: 79 (79)

Shooting accuracy: 87 (82
)
Shooting power: 83 (81)

Passing: 100 (89
)
Attack: 99 (88
)
Defence: 92 (99
)
Agressivness: 81 (95)

För att förtydliga att spelet kanske inte är så verklighetstroget, så fick ett inlägg på facebook av en spelare i Tjeckien som också hade provat spelet. De hade simulerat en match mellan Sverige – Singapore, och den slutade 3-4. Jag är rätt övertygad om att Australien, som vi slog med 39-1, hade slagit Singapore om de mötts nu i VM!

***************************************************

Nu börjar uppladdningen för finalen. Nu finns det inget alla hålla igen för längre. Nu går vi för GULD!

We’re Marching On!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *