Helgsummering

Vi inleder med damettan där två matcher spelades med lokala inslag. Först ut var Iksu Ungdom som tog emot superjumbon Ankarsvik. Iksu vann precis som väntat, med segersiffrorna 6-2, och därmed har Ankarsvik elva raka förluster.

Elitseriemeriterade Nina Helas var poängbäst för Iksu med 1+3. Övriga enmålskyttar var Frida Rydfjäll, Vilma Hortell, Josefin Häggström, Malin Nilsson och Sandra Johansson.

Den andra matchen som spelades var mellan Umeå City och Sundsvall. I den matchen skrevs Citys segersiffror till 5-2, och mest noterbart är att Linn Johansson vände matchen på egen hand i sista perioden med tre snabba mål från 1-2 till 4-2. Elin Hilli och Evelina Sjöberg stod för de andra två målen.

I och med dessa resultat klättrade Iksu Ungdom upp på tredjeplats i tabellen, och City upp till femteplats i tabellen.

*

Allsvenskan och herrettan hade speluppehåll i helgen men i kväll spelar Skellefteå borta mot Wibax Piteå. En match som på förhand känns väldigt oviss, och enligt mig luktar det oavgjort med avgörande i sudden death.

*

I herrtvåan däremot spelades en hel drös matcher i lördags. Hörnefors torskade borta mot Örnsköldsvik med 7-5, och förlorade därmed viktiga poäng i toppenstriden. Detta trots att Hörnefors hämtade upp ett underläge med 5-1 till 5-5. I Erik Vähäs frånvaro gjorde Joakim Bergren två mål, bröderna Königsson varsitt och Malte Levén det sista.

SPIF tog sig an jumbon Strand på hemmaplan och det blev lite onödigt spännande för studentgänget. 9-7 slutade matchen och Thomas Lindgren fortsatte sin fina form med två mål och fyra assist för sitt SPIF.

Onödigt spännande blev det även när TBS tog emot Täfteå hemma i Elofssonhallen. 8-7 slutade matchen till TBS favör, efter två sena mål. Lagkaptenen Joel Sandqvist blev matchvinnare med drygt två minuter kvar, vilket förövrigt var hans fjärde mål i matchen. Noterbart är också att Erik Boström, vanligtvis i Team Thorengruppen, gjorde comeback efter fotskadan han åkte på i en träningsmatch på försäsongen.

Särskilt spännande blev det dock inte när GUIF tog sig an IBK Ersboda. Redan efter tio minuter var ställningen 5-0 och det var i princip över. Slutresultatet skrevs till 12-3, och mest glädjande för GUIF var att man kunde lufta yngre förmågor i matchen som dessutom levererade. Emil Nilsson, född -95, gjorde tre(!) mål i sin division-II debut och Adam Hansson, född -96, stod för en assist i matchen. Lovande för framtiden!

I Skellefteå blev det två målkalas i helgen. Först i matchen mellan Gamla Stan och Obbola, som slutade 12-7 till hemmalagets favör. Därmed är Obbola definitivt avskrivna från toppenstriden samtidigt som Gamla Stan fortsätter att vara den främsta utmanaren till serieledande GUIF. Johannes Övregård gjorde 2+3 för Gamla Stan och i Obbola var Andreas Ljung poängbäst med 1+2.

Det andra målkalaset var matchen mellan Skellefteå IBS och Vildmännen. Gästerna vann med hela 19-5 efter bland annat åtta(!) mål av Samuel Karlsson. Ett hyfsat facit. Efter värvningarna av ”Samme” och Mikael Hjelm, samt Petter Erikssons comeback efter körtelfeber, så smyger Vildmännen precis som väntat med i toppen. Spännande fortsättning följer!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *