Nytt försök för Dalen att vinna på bortaplan

Dalen befinner sig nere vid den natursköna Vättern för att ta sig an Mullsjö. Dalen har haft dålig form på sistone när det gäller bortaspelet,  med fyra raka förluster (varav tre på sudden death men ändå). Men Mullsjö å andra sidan har bara vunnit en av tolv matcher och har dessutom tappat en av sina ytterst få fixstjärnor när Roger Gerber pga skadeproblem har återvänt till Schweiz. Största hotet som finns kvar är den forne landslagsforwarden Andreas Hedlund, som dock sett till poängskörden verkar ha svalnat från den formtopp han visade upp mot Umeå City i Gammliahallen.

Dalen åkte ner redan i går eftersom det tar x antal timmar att ta sig dit ner, och har alltså hela dagen på sig även i dag till förberedelser. Jag fick tag i tränaren Håkan Wirtala under gårdagens bussresa, men jag har naturligtvis lyckats med konststycket att tappa bort mina anteckningar från det samtalet.

Men det jag kommer ihåg är:

– Jag och killarna ser ju fram emot matchen väldigt mycket. Det har varit ett långt uppehåll nu där vi har haft väldigt bra fart på träningarna, så det ser bra ut inför matchen.

– Mullsjö är ett lag som gillar att slå mycket krosspassningar vilket rent på papperet borde passa oss bra eftersom vi har hållit våra positioner i försvarsspelet väldigt bra hittills under säsongen. Och om vi bryter den typen av passningar har vi riktigt bra kontringslägen.

Under samtalets gång hörde man även tjo och tjim från bakdelen av bussen, där en tv-spelsturnering i Madden (amerikansk fotboll) precis hade inletts. Max Wahlgren är enligt säkra källor lagets tv-spelskung i både NHL och FIFA, men frågan är om inte någon äldre, lite mer mogen typ av kille drog det längsta strået när det kommer till ett så taktiskt spel som amerikansk fotboll. Ska forska i frågan.

Yngve Nordin är den enda spelaren som saknas pga skada. Han har fortsatta besvär med sin fot. Martin Rudeström är skriven för Sandåkern just nu och lär spela deras ödesmatch mot Gävle.

*

Den här kvällen har hyfsad tv-potential måste jag säga. Först 19.05 kan man avnjuta Storvreta – Warberg i TV4 Sport, för att sedan vid 21.30 ha laddat batterierna för Sverige – Ryssland i JVM.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *