En galen, en glad och en avhoppare

Man kan tycka att världen borde vara så uppdaterad att, i alla fall i Sverige, det inte borde finnas platser där en mobiltelefon inte har någon täckning. Pröva att lägga en idrottshall på ett sådant ställe där ett lag från trakten spelat match och ge en redaktion en portion stress för deadline, snörök som ger sikt på en meter och lastbilsrekord på E4:an mellan Skellefteå och Umeå. Ja, då har du ungefär min kväll.

Efter att avklarat en innebandyträning med mitt gamla lag i Skellefteå, långt från framgångsrikt, så fick jag efter många om och men äntligen tag på en Dalenspelare i form av Johan Samuelsson. Tydligen så var Nyhemshallen i Mullsjö helt utan mobiltäckning, men matchen den vann IBK Dalen med 10-6.

Den första perioden var jämn med en ynka fördel för gästerna som ledde rättvist med två mål efter första i och med att Dalens förstafemma producerat genom Robin Nilsberth och Peder Bodén. I den andra perioden tog hemmalaget över och gästerna fick förlita sig till försvarsspel och korta uppstick.

Andrafemman höll dock gästerna i frontposition genom mål av Anton Ermling och Max Wahlgren och det var 3-4 inför sista. Men väl där var det klasskillnad. Dalen vann den perioden med 6-3 och främst var förstakedjan som fått igång produktionen ordentligt på denna bortaturné som dessutom inkluderar morgondagens match mot Balrog.

Peder Bodén gjorde fyra poäng, Max Wahlgren tre mål, Robin Nilsberth två mål, Johan Samuelsson tre assist och Lars Erik Torp fick matchstraff för en eftersläng. Jonas Svahn fick en lårkaka, men ska tydligen kunna spela i morgon ändå. Samuelsson tog dessutom på sig Max tre mål på grund av en utskällning mellan första och andra, gissar att det går ta med en nypa salt.

***

Jacke rapporterade om en NFL Madden 2011-turnering som tydligen inte ska ha ägt rum. I stället har grabbarna spelat NHL- och Fifa-turneringar på bussen, lika viktiga som matchen som jag förstått det. Två och två var temat och Victor Öberg har tagit över stämpeln tv-spelskungen från Max Wahlgren efter seger i båda turneringarna. En med Johan Samuelsson och en med Robin Nilsberth, om jag nu minns helt rätt. Satt och såg döden i vitögat då detta noterades – eller i alla fall snöröken.