All Star Team supergrandespecial

Då var det dags att plocka ut guldkornen från herrtvåan. Den här gången nöjer jag mig inte bara med en enda formation utan jag har plockat ut ett ”Team Nord” och ett ”Team Syd”.

I det norra laget har jag  haft möjlighet att plocka spelare från Gamla Stan, Skellefteå IBS, IBK Ersboda, Täfteå, Vildmännen.

Det gav följande resultat:

Mv: John Edström, Täfteå IK.
Kommentar: SSL-meriterad och fortfarande relativt ung. Då har man en given plats i Team Nord.

Vb: Adam Nilsson, Skellefteå IBS.
Kommentar: Här har jag lyssnat på ivriga övertalningar från Lars Lindberg, och tro det eller ej, jag litar på min kollega i brist på andra solklara lösningar på vänsterbacksplatsen, trots att Adam bara spelat ett antal matcher.

Hb: Jack Anderback, Vildmännen.
Kommentar: Vildmännens klart bästa back som förutom en bra defensiv även på senare tid har utvecklat förmågan att sköta uppspel på ett bra sätt. Har tidigare inte tyckt att han varit speciell, men i år har jag insett att han är bra.

C: Samuel Karlsson, Vildmännen.
Kommentar: ”Samme” får kliva in som center i Team Nord. Seriens bästa målskytt som dessutom har bra räckvidd i defensiven.

Vf: Rasmus Karlstén, Gamla Stan.
Kommentar: Teknisk lirare som får utgå från vänster men även röra sig en hel del bakom kassen. Det blev bara en av bröderna Karlstén som fick plats i laget och då valde jag storebrorsan i och med att han har ett bättre passningsspel enligt mig. Fabian är mer av en skytt och det behövdes inte riktigt med ”Samme” i kedjan redan.

Hf: Petter Eriksson, Vildmännen.
Kommentar: Den vindsnabbe och tekniska Radulov-älskaren har en förmåga att ösa in poäng för sitt Vildmännen. Nu när han är tillbaka i form igen efter skada så får en spelare som Fabian Karlstén ge vika.

Spelidé:

Anfallsglad innebandy där Samuel Karlsson naturligtvis ska husera så mycket som möjligt i slottet och vänta på passningar från firma Eriksson/Karlstén. Rasmus utgår från vänster men min tanke är att han ska leta sig så mycket som möjligt ner bakom mål på den högra sidan och på så vis även utgöra ett hot med instick till ”Samme” och dessutom eventuella zorrokunskaper.

***

I det södra laget har jag haft möjlighet att plocka spelare från TBS, Obbola, GUIF, Hörnefors och SPIF och Strand.

Mv: Jesper Borg, GUIF.
Kommentar: Lite kontroversiellt kanske att inte plocka ut en solklar förstamålvakt, men den helt fantastiska insatsen i segermatchen mot TBS gav eko i hela innebandy-Umeå.

Vb: Kristoffer Strandberg, GUIF.
Kommentar:  ”Stralla” har ett förflutet som back på hög nivå och är en rutinerad herre med bra offensiv. Att han dessutom har ett sinne för humor som är utöver det vanliga är bra för stämningen i omklädningsrummet.

Hb: Henrik Nilsson, GUIF.
Kommentar: Seriens bästa back i mina ögon. Enorm fysik och bra spelsinne. Kan spela överallt men tar plats som högerback. 

Vf: Jimmy Lundström, Obbola.
Kommentar:  Rutinerad herre som spelat i Elitserien. Rightare som både kan snipra och hitta fina passningar.

C: Tomas Lindgren, SPIF.
Kommentar: En av seriens bästa spelare. Den rutinerade Lindgren öser in poäng i SPIF där han är storstjärnan. Given som center i Team Syd.

Hf: Erik Zakrisson, Obbola (Daniel Nygren, TBS).
Kommentar: ”Zacke” är ju egentligen fusk att ha med. Han har bara spelat sex matcher den här säsongen men ändå har han gjort sanslösa 27 poäng. Som tur var för motståndarna så har han ju inte den bästa närvaron på Obbolas matcher, och därför har jag valt en speciallösning där Daniel Nygren från TBS får hoppa in när ”Zacke” föredrar att vara ute i solen med sina barn. Nygren är förutom min gode vän en av mina absoluta favoritspelare.

Spelidé:

Oj, det vart inga unga herrar det här direkt. Men med Zacke i laget är det svårt att misslyckas offensivt. En tung femma som definitivt kommer att skapa tryck i anfallszon, därav har jag valt två offensivt skickliga spelare som backar.

***

Det här var verkligen en pärs. Det gjorde nästan lite ont i hjärtat att utelämna vissa spelare. Spelare som Per Beijar, Fabian Karlstén, Mikael Hjelm, Erik VähäPatrik Johansson för att bara nämna fem, är spelare som utan tvekan håller riktigt hög nivå, men det var verkligen knivskarp konkurrens om platserna.

Men men, nu är lagen färdigställda och frågan är vilket lag som skulle vinna. Om jag ska tippa så skulle Team Syd vinna med 7-6 i sudden efter att Erik Zakrisson avgjort i powerplay med ett sanslöst mål på halvvolley rätt upp i krysset efter en flat flipp från Jimmy Lundström.

9 kommentarer

  1. Är rätt säker på att Rasmus har spelat center dom senaste matcherna i Gamla Stan och gjort det bra så möjligheten finns att byta plats på han och Samme!

  2. Tror det var många år sedan Lindgren spelade center, han brukar vara forward, men det är ju så med ett allstarlag att man tar ut bara renodlat offensiva spelare. Det jag hört om John Edström är att han tyvärr inte ännu infriat förväntningarna och då jag sett honom själv tyckte jag samma sak.

    Tycker synd om lag nords defensiv med en IBS-back (129 minusmål) och täfteåmålvakt samt extremt offensiva forwards som är begränsade i defensiven. Lag syd vinner detta enkelt tror jag. 😉

    Kul med allstarlag dock och fortsätt med att följa tvåan!

  3. Johan// Rasmus går använda lite varstans. Alltså både som center och forward.

    Tank// Vad gällande denna IBS-back, så har han inte spelat speciellt mycket i IBS i år som det står i texten faktiskt. Han var värvad till IBK men jobbet stoppade honom från det. Adam är dock en spelare som jag kan sätta mitt veto på att han platsar i såväl nord- som syd-laget med tanke på att han konkurrerar på alla positioner spelat center, forward och back i karriären. Fråga vem som helst från Skellefteå – som hänger med i innebandyn – och jag är säker på att du får samma svar av dem.

    Är det någon mer än mig som får tanken om att arrangera denna match? Med påfyllning från diverse sidor såklart.

  4. Skulle faktiskt va grymt kul att arrangera en allstarmatch efter säsongen. Angående om Adam platsar eller inte så handlar det för mig mer om att ta ut spelare efter vad de presterat i år inte vilken talang de har. Det tycker jag iallafall. Därav kommentaren om John som är en jätteduktig målvakt men kanske inte haft mest flyt i år. Hursom alla med på listan är duktiga. 🙂

  5. Ett allstar lag handlar väl om att ta ut de bästa spelarna? Tänker på din kommentar gällande division 1 laget. Man tar ut de bästa spelarna och skiter i om dom bär upp en femma eller inte, thats it. Talang hit eller talang dit, skill for skill äre väl som gäller i All-star? Konfunderad..

  6. Kul med respons och åsikter! Jag är långt ifrån någon guru på division II och det finns ju alltid olika åsikter på hur man ska tänka då man tar ut laget. Jag har försökt vara ganska tydligt med att jag tänkt på ”kemin” i femman, men visst, jag köper åsikten att man ska skita i det och bara plocka de bästa spelarna rakt av också. Men nu blev det som det blev och jag får stå mitt kast! 🙂

  7. Kan ni inte undersöka möjligheterna att anordna en sådan match, som säsongsavslutning t.ex. I Folkbladet/Innebandybloggens namn och regi givetvis 😉

    Att dömma av responsen det här inlägget gav så verkar uppenbarligen Div 2 herrar väcka intresse. Kan nog tänka mig att många läsare på bloggen spelar i just den serien.

    Räkna med mycket publik 🙂

  8. Jag är inte troende men ibland så undrar man ju. Jag gick faktiskt och funderade på något sådant redan förra veckan – men då i lite andra versioner. Men det är väl onödigt att hålla på det, jag vill inte bygga upp förväntningar, men det har redan funderats på någon form av duell där jag och Jacke tar ut ett lag var och möts – om det bara går arrangera. Vi måste ju mest troligt få lite sponsorhjälp i så fall, Men jag ska undersöka saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *