Umeå City tillbaka på segertåget

Efter flera förluster i rad, senast i helgen som var mot Caperiotäby, var det bara vinst och tre poäng som gällde i dagens match mot jumbon KAIS Mora. Och visst blev det så också. Detta efter en imponerande förstaperiod, en otroligt sömnig andraperiod och en disciplinerad slutperiod.

Efter att gästerna inlett målskyttet kunde backen Stefan Lindberg under ett magiskt stim först slå en minst sagt fin djupledsboll till Mats Jonsson som lirkade in 1-1, innan han själv bara minuter senare pangade in 2-1 i tom kasse på Peter ”Peppe” Reinholdts mycket fina diagonalpassning. Just ”Peppe” var en av Citys bästa spelare och jobbade även på egen hand fram bollen till 3-1 målet då Erik Forsgren satte dit den.

Tre vackra mål och en bra förstaperiod helt enkelt.

*

Men den andra perioden var sömnig med dåligt spel från båda lagen. Många suckar hördes från läktarplats och det var tyvärr rätt så befogat. Undantaget var Johan Lindgrens mycket delikata bakomryggen-passning till den framstormande måltjuven Mats Jonsson som tryckte dit 4-1. Kul att se lite briljans från ”Lingon”, precis som på poängsprutartiden i IBK Dalen.

Efter det lämnade jag hallen på grund av egen träning (vilket också är orsaken att detta inlägg inte har kommit tidigare) men enligt rapporterna spelade City smart och disciplinerat i slutronden. Kul för Kristoffer Rådström att göra mål för andra matchen i rad, han var verkligen på hugget. Även Erik Nilsson förtjänade att bli målskytt även om det till sist blev i tom kasse.

Dessa två herrar fick chansen från start till förmån för Mattias Mattson och Daniel Jernberg, och visst, bägge gjorde mål och gav firma Eklund/Grubbström ytterligare en dos huvudbry inför nästa uttagning.

Backsidan då? Stefan Lindberg inledde strålande och var enligt mig en av planens bästa spelare. Emil Johansson var inte riktigt lika säker i sitt passningsspel som mot Caperiotäby, men det är ändå ingen tvekan om att han håller SSL-klass.

Sedan förtjänar Gunnar Domeij i målet en hel del beröm. Speciellt i inledningen av matchen gjorde han ett par helt sanslösa räddningar när City darrade. Efter ett par halvdana matcher i rad var han nu tillbaka i storform.

Men i slutändan ska man inte dra för stora växlar av den här segern. KAIS Mora var enligt mig riktigt bleka och jag kan verkligen inte förstå hur Dalen lyckades förlora mot dem.

Redan på lördag spelar City mot Sirius på bortaplan. Det kommer garanterat bli tuffare, även om City vann det förra mötet på ett övertygande sätt.

2 kommentarer

  1. Kul Jacke att du i alla fall uppmärksammade Stefan Lindbergs insats. Det gjorde även Innebandymagasinets betygsättare med den enda 4an.
    VKs reporter tillika den som utsedde matchens lirare verkade inte ha sett Lindberg spela, eller så brister det i kunnandet. Han vet nog mer om travhästar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *