Målvaktsproblem och målvaktsgeni


Mitt fyspass för dagen bestod av en alldeles för stor uppfart – och alldeles för mycket snö. Det mesta i innebandyväg i dag händer i Karlstad. En målvakt med magsjuka och en fick ett skott i ögat bara tio minuter före första matchen skulle börja. Förutsättningarna kunde ha varit bättre för Västerbottens P15-lag i distriktlags-SM.
Bild av min VM-kollega, Jonas Gustavsson, som befinner sig på plats och får agera korrespondent för Innebandybloggen vare sig han vill eller inte. Här har ni Andreas Persson i spel.

– Vi har haft oflyt. Självklart är vi inte nöjda med resultatet men grabbarna jobbar på bra ändå, säger tränaren David Lundberg efter 1-13-förlusten mot Stockholm och 2-5 mot Västernorrland.

Stockholmarna är riktigt bra i medgång, så Västerbottningarna fick en tuff resa i inledningsmatchen, där motståndarna dessutom spelat en matchen redan.

– Det är bara att lyfta på hatten för dem, säger Lundberg.

Mot Västernorrland hade norrlänningarna ledningen med två mål, men Västernorrland kom igen med två snabba mål.

– Grabbarna ska ha en elogé för att de kämpar och sliter. Vi får tyvärr inte till det.

Beröm till Mattias Lidberg och Andreas Persson, som spelade en del av matchens trots suddig syn på ena ögat.

Damerna

På damsidan var det trevligare för Västerbotten som inlett med tre raka segrar. Laget inledde med seger mot Södermanland med 5-2 innan man slog Skåne med 6-2, och sent på fredagskvällen besegrades även Gästrikland med uddamålsseger 5-4.

– Vår målvakt, Felicia Riback har varit strålande, säger tränaren Jonas Ahlehjelm.

Skellefteåtjejerna Sofia Gustafsson, Sanna Holmström och Emma Wikström har varit framträdande i laget som i skrivande stund är obesegrat och är redan nu klara gruppsegrare – detta trots att man inte mött Östergötland.

– Vi har rullat på allt folk vi har med tanke på att det här spelschemat är otroligt tufft. På de sex år jag varit med så är det här det överlägset tuffaste schemat vi haft. Vi spelade tre matcher i dag och redan klockan elva i morgon bitti spelar vi fjärde matchen på lite drygt ett dydn, säger Ahlehjelm.

Amanda Skyltbäck är poängbäst med sina sex poäng så här långt och bakåt så har, som sagt, Felicia Riback varit en klippa.

I segern mot Gästrikland så bevisade laget att man kan grisa riktigt ordentligt. Laget hade en riktig dipp i slutet av matchen och bjöd på några av målen. Henny Hägglund var stabil med boll och förtjänar beröm – inte blir det sämre då hon dessutom satte en vacker straff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *