Västerbotten till semifinal


I den första perioden var det en kontrollerad tillställning för Västerbotten i kvartsfinalen mot Göteborg. Emma Steneberg gjorde både 1-0 och 2-0. Det andra var dessutom riktigt vackert där Steneberg assisterades av Amanda Kröger.

– 2-0-målet var rejält innebandygodis och det måste nästan kanditera till turneringens mål. Vi tar upp bollen och spelar totalinnebandy vid det målet, säger Tomas Hugosson Wallgren.

Men i den andra perioden tappade laget spelet. Man började kriga, Göteborg kvitterade och Västerbottningarna vågade inte riktigt vårda bollen som man ska. Efter det fick laget ett riktigt mardrömsscenario då en av tjejerna i laget skadade knäet och det blev ett uppehåll från spel i ungefär tio minuter.

– De hinner snacka ihop sig när det blev avbrott. De skjuter ett skott som tog på otursdrabbade Frida Nordström som just kommit in i spel

Men i stället för att vika ner sig så visade Frida styrka efter det.

– Hon tog det vad det var, ett skit mål, och spelade sig in i matchen i stället för att bryta ihop. Det var imponerande att se, säger Tomas.

Göteborg plockade målvakten med två minuter kvar, men hade inga riktiga chanser för att kvittera och Västerbotten kunde avancera till semifinal mot Småland efter att Wilma Hortell gjort 3-1 i öppen kasse. Berömen går till Felicia Riback, som dessutom blev utsedd till matchens lirare, och Amanda Kröger är en fälthärre som spelar riktigt inspirerande. Emma Steneberg är giftig framåt och ska ha en elogé för det. I morgon bitti spelar man semifinal och går man vidare från det så väntar final klockan 12.15 i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *