Helgsummering

Helgsummeringen drar vidare och den här helgen har det varit lite lugnare än vanligt. I Allsvenskan spelade ju Sandåkern en ödesmatch mot Gävle. Den matchen har min kollega Lars Lindberg redan behandlat i det här inlägget.

En minst sagt tung förlust för Sandåkern mot ett Gävle som i matcherna innan visat upp en imponerande svag form. Men ett uppehåll kan uppenbarligen göra mycket.

Tabellen ser nu minst sagt dyster ut för Sandåkerns del, och i nästa match väntar Visby på bortaplan…

*

I damettan spelades inga matcher den här helgen.

*

I herrettan spelades två tighta och spännande matcher. I går tog Spöland emot Skellefteå hemma i Hammarhallen och det slutade med en uddamålsseger – 7-6 – i Spölands favör. Bröderna Schäfer gjorde fem av målen och fortsätter därmed att vara livsviktiga för laget. Vi noterar även att nyförvärvet Lars Oskarsson fick måla direkt i debuten.

Skellefteå hade en tvåmålsskytt i backen, kämpen och lagkaptenen Johan Björk. Hans två första mål för säsongen.

Sedan hade vi då matchen som var i kväll mellan Örnsköldsvik och Thorengruppen. En match som jag nyligt kom hem ifrån.

Vi tog till slut vår tolfte raka seger men det satt väldigt hårt inne – 6-7 slutade matchen. Vi var stundtals bedrövligt dåliga och hade många gånger keepern Fredrik Lundberg att tacka (Övik vann skotten med 39-26).

Andreas Carlbom gjorde tre mål innan han stukade foten i slutet av matchen. Det såg illa ut men vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Jag vill även passa på att berömma domarparet Joakim Hagy och Erik Johansson som rodde hem den mycket fysiska och tighta matchen på ett väldigt bra sätt.

*

Avslutningsvis lite om herrtvåan där det spelades tre matcher. I lördags tog Obbola en fin skalp på bortaplan mot Hörnefors genom att vinna med 7-9. Erik Zakrisson deltog i matchen och gjorde tre poäng (nästan så det borde ha stått ”bara” tre poäng med hans mått mätt). Deltog gjorde dock inte Jimmy Lundström – som enligt ryktesvägen tagit time out efter en dispyt i samband med förra matchen mot Strand. Fortsättning följer på den frågan…

I dag spelades två matcher. Strand tog emot Vildmännen och det slutade föga förvånande med storseger för de vilda männen med 14-3. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte ens orkar räkna hur många poäng trion Mikael Hjelm, Samuel Karlsson och Petter Eriksson gjorde tillsammans, men den snabba överskådningen av matchprotokollet såg lovande ut.

Den andra matchen spelades mellan SPIF och det pånyttfödda Skellefteå IBS. Lagen följdes åt målmässigt hela vägen och matchen slutade till sist 5-5. Thomas Lindgren kunde med sitt andra mål för dagen kvittera till 5-5 med bara drygt två minuter kvar av matchen, så Skellefteå var nära segern. Johan Lundstedt blev tremålskytt för Skellefteå och gjorde dessutom en assist.

Matchen mellan GUIF och TBS blev tyvärr inställd pga domarbrist.

Det var allt bloggen hade att bjuda på från helgen som var. Snart är det dags att rätta helgduellen, som efter en snabb överskådning ser ut att bli snuskigt jämn. Fortsättning följer, även på den frågan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *