Korrespondent Unneby från huvudstaden (NY version)

Andreas Unneby åkte ner till Stockholm och skulle se IBK Dalens matcher i huvudstaden. Bloggen var snabba med kontraktserbjudandet och vips hade vi en korrespondent på plats.

I form av extraanställd för Innebandybloggen så tänker jag nu dela med mig lite av mina tankar från helgen som varit i Stockholm. Har under Lördagen och Söndagen sett båda IBK Dalens damers matcher, i lördags mot Huddinge, samt idag(söndag) mot Djurgårdens IF.

Var på plats tidigt på hallen i lördags och han se hela damernas uppvärmning, en uppvärmning som såg ganska avslappnad och behaglig ut. Tycktes se ett självförtroende och en vilja hos damerna som jag inte sett på ett tag. Laget visste själva hur viktig denna sexpoängsmatch var och , i och med att Huddinge är första laget under slutspelssträcket, ville man gärna vinna denna matchen för att skapa ytterligare ett mellanrum till platserna just under strecket.

Hann även med att få en videointervju med tränare Urban Karlsson innan matchen(kan ses här nedanför inom kort). Som påpekade att det hade sett bra ut på träningarna på slutet och det syntes verkligen att att han trodde på laget inför matchen. Vilket även var helt rätt. När matchen väl startade så såg det faktiskt ganska bra ut för dom. Tycker dom spelade lugnt och behärskat under i stort sett hela matchen, och det kanske var just detta som gjorde att man så småningom även vann matchen.

Att man inte gav Huddinge några riktiga gratis chanser och i slutet av matchen vårdade man boll mycket tryggt och stabilt måste jag säga. Tidigare matcher har man tappat boll lite lätt när dom väl leder. Men nu passade man runt bollen med stort självförtroende och lyckades få tiden att rinna ut till slut. En bra match med många ljuspunkter helt klart!

Efter matchen , så käkade vi i publiken middag med laget just. Glädjen strålande lång väg från många av spelarna, samtidigt som några redan börjat ladda om inför söndagens svåra match mot Djurgårdens IF – som man just innan uppehållet vann mot i Sudden efter en sen kvittering i tredje perioden.

Var tyvärr lite sen till hallen idag och missade hela uppvärmningen, samt chans att prata med någon av tränarna för att veta hur dagsformen verkade. Men, det behövdes inte… Det såg länge mycket bra ut och man hade ledningen, efter mål av Sandra Larsson, i hela första perioden. Nästan iaf. För under de sista 70 sekunderna så lyckades Djurgården trycka in både 1-1 samt göra ledningsmålet 2-1. Tyvärr så fortsatte de mindre bra minuterna även i andra perioden där hemmalaget kunde öka på ledningen med två mål till inom de sju första minuterna. Men Sandra Larsson gav Dalen litet hopp om en vändning då hon gjorde sitt andra mål för dagen med fem minuter kvar av andra perioden.

Dalen fortsatte efter det att kämpa och skapa chanser, en del bättre och en del sämre. Hade bland annat något stolpskott, något friläge och något till skott som kunde ha resulterat i mål. Men så blev det inte. I stället lyckas Djurgården trycka in 5-2 också. Och man såg lite av hoppets stjärna släckas för dagen. Men med tio minuter kvar lyckas tillslut Jennie Holmgren fixa ytterligare en reducering till 5-3 med tio minuter kvar. Men närmare än så kom man inte i dag. Detta trots att man började plocka målvakten med två minuter kvar så blev det inga fler mål i denna match – varken frammåt eller bakåt.

Trotts dagens förlust tycker jag ändå att laget förtjänar pluspoäng i helgen. Man vann den på pappret viktigaste matchen, och man förlorade idag mot ett på pappret bättre lag.

Helgens + och –
– Dagens domare
– Inte en allt för god middag på lördagen efter matchen…
(där även en del spelare tyckte det serverades en på tok för liten portion)
– Matchklockan i Huddinge stannade efter de fem första minuterna i BÅDE första och andra perioden.

+ Många spelare som visar fortsatt bra form, och även några som hittat tillbaks till bra form