Det blir ingen förstärkning


Redan i somras rapporterade VF-sporten om kontakten mellan Umeå City och Ole Mossin – ett samtal om trissades upp när undertecknad var på VM. Nu står det klart att norrmannen inte spelar i City i vår. Mossin har nämligen återupptagit sina finansstudier i den norska huvudstaden.

– Det blir inget i vår. Allt var egentligen fixat för att jag skulle komma. Skolan hade gått med på att jag skulle läsa ett halvår i Umeå och sen skulle jag kunna läsa på distans, men föll på innebandyn. Jag var sjukt sugen på att spela med City, men nu har jag börjat skolan här redan och inget blev klart, säger Ole Mossin när undertecknad fick tag i honom på universitetet i Oslo.

Norrmannens intågande tillbaka in i superligan hade varit välkommet, men trots detta besked finns det en stor risk att vi kommer se mer av honom.

– Jag hoppas att City är intresserade av att ha dit mig till hösten i stället, förklarar han på fläckfri svenska.

Ole påpekade även att det var kul att se lite norska här på bloggen, han syftar såklart på det här inlägget som Lars Erik Torp gjorde i söndags.. Ett språk som inte alla bloggläsare kanske förstår till fullo, men lugn bara – ni är inte ensamma.

– När jag kom till City så förstod inte Mattis (Mattias Mattsson) ett enda ord, och då skojar jag inte, inte ett enda ord av vad jag sa, skrattar Mossin glatt.

Som tur var så fick ju Mattsson ett helt okej träningsläger för norskan. Ole Mossin befinner sig alltså i Oslo, men trots den här rubriken så kan du kanske se honom i Umeå redan på söndag.

– Jag har kollat med en kompis om lite flygbiljetter och hoppas kunna fara upp tidigt söndag morgon och sen hem söndag kväll för att kunna se derbyt och hälsa på lite kompisar på en blixtvisit till staden. Men vi får se om det går att lösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *