Halva duon klar – halva funderar



Under lunchen kom ett pressmedelande från Umeå City:

Erik ”F:son” Forsgren har bestämt sig för en fortsättning i Umeå City.
– City har något riktigt bra på gång vilket jag vill vara en del av, säger ”F:son” som nu skrivit på ett tvåårskontrakt med SSL-klubben Umeå City IBK. – För oss självklart en oerhört viktig pusselbit i framtidsplanerna, säger Citys sportchef Peter Sjöström.

21-årige Erik Forsgren har under innevarande säsong varit en av Umeå City IBK:s allra hetaste spelare med en tillvaro högt upp i poängligan. Hittills under årets SSL-säsong har Erik svarvat ihop 29 poäng fördelat på 14 mål och 15 assists.
Nu är det klart att Forsgren även efter denna vinter fortsätter i Citytröjan: – Citys verksamhet går åt klart rätt håll, det finns ett intressant tänk inför framtiden och där vill jag vara med, menar Erik Forsgren. Självklart är Umeå City IBK mycket belåtna med det här klartecknet.
– Mycket roligt och betydelsefullt, ”F:son” är ju redan etablerad på högsta SSL- nivå trots att han fortfarande är ung och i början av sin karriär, menar Citys sportchef Peter Sjöström och fortsätter: – Det känns givetvis mycket bra att Erik tror på vår framtid och väljer en fortsättning hos oss då han givetvis har varit intressant och attraktiv för andra klubbar.

Bloggen analyserar:

Ett rätt väntat beslut. Erik Forsgren skulle självklart bli given i IBK Dalen också och få en ledande roll i laget, men han skulle inte få den stjärnstatus som han har i Umeå City i dag. Han skulle ”bara” bli en spetsspelare. Peter ”Peppe” Reinholdt brukar alltid nämnas i disskussionen då Fson är med och självklart har bloggen forskat i detta. Han har inte bestämt sig för sin framtid, men frågar du mig om min åsikt så tror jag att Peppe stannar i och med att Fson bestämt sig för att stanna.

Rolig nyhet för City inför derbyt – sämre för Dalen, men de fick ju samtidigt klart med Christian Hjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *