Umeå City grisade nästan till sig poäng

Jag slog en signal till Umeå Citys back Stefan Lindberg efter matchen, då laget var på väg tillbaka mot Stockholm där de övernattar på hotell innan morgonflyget tar de blåvita hem till Umeå igen.

Lindberg kände själv av sin gamla knäskada och fick därför, liksom Mats Jonsson, följa matchen från sidan.

– Det är ändå värt att följa med, man får tagga igång killarna och försöka bidra ändå. Men det är klart att det spritter i fingrarna, sedan är det ju riktigt tråkigt att vi åker på en så snöplig förlust med tanke på att vi gör en bra match, säger Lindberg.

Linköping spelar på ett ökänt golv som Lindberg liknade vid Nolias. Det vill säga en gummimatta som ”suger fast” väldigt mycket. Inte direkt optimalt för ett lag som City som älskar snabba diagonalpass och spelvändningar.

– Vi anpassade oss väldigt bra, det var det som var så roligt att se. Vi spelade väldigt olikt för att vara Umeå City. Putte (Patrik Eklund) hade gjort sin research och hört mycket om att lagen som kom hit backade hem väldigt mycket med tanke på golvet, men vi gjorde tvärtom istället. Vi körde i princip helplanspress hela matchen och lastade grymt mycket från backplats, och fick in ett par riktiga grismål,  säger Lindberg, märkbart förvånad och nöjd över att City lyckades spela ”grisinnebandy”.

Det som till slut fick en väldigt avgörande roll i slutresultatet var Linköpings pigga start med två mål på 03.33.

– Vi var inte riktigt med i början och gick bort oss en hel del. Det var väldigt synd med tanke på hur vi jobbar oss tillbaka i matchen sedan, säger han.

Erik Nilsson gjorde två mål och Emil Johansson fortsatte sin lovande start med att göra mål på frislagsvarianten ”Ersli”.

– Emil var riktigt nära att göra ett till exakt likadant mål i slutet, han hade i princip öppet mål men fick ingen träff på bollen, säger Lindberg.

– Erik Nilsson var väldigt bra. Jag har nog aldrig sett han springa så mycket. Kul att det lossnade målmässigt för honom, säger han.

Han berömmer även kedjan med Peter Larsson, Peder Viklund och den pånyttfödde Daniel Pettersson.

– Den kedjan var riktigt dryg att möta för Linköping, bara synd att de inte fick in bollen, säger han.

**

I nästa match tar Umeå City emot Falun på hemmaplan, med den nye poänligaledaren Rasmus Enström och den gamle Citykungen Jakob Lundmark.

– Jag tror på oss i den matchen, det känns som det är dags att vinna nu och vi vann ju mot dom borta, säger Lindberg, som dock troligtvis får följa även den matchen från läktaren med tanke på hans skada:

– Ja, vi får se, det är samma skada som tidigare fast mycket, mycket lindrigare. Då hade jag ju kryckor, och nu kan jag gå utan problem men får lite ont då jag springer. Men till Mullsjömatchen helgen därpå har jag definitivt tänkt vara tillbaka, säger han.

MATCHFAKTA

Första perioden: 1–0 (2.37) Mårten Palmefors (Marcus Johansson d.ä), 2–0 (3.33) Mikael Karlsson (Linus Pettersson), 2–1 (8.35) Erik Nilsson (Daniel Jernberg), 3–1 (12.46) Martin Karlsson (Anton Karlsson), 3–2 (17.15) Mattias Mattsson (Thomas Holmgren).
Andra perioden: 4–2 (7.22) Marcus Johansson (Martin Karlsson), 4–3 (11.10) Emil Johansson (Daniel Jernberg).
Tredje perioden: 4–4 (11.26) Erik Nilsson (Mikael Zingmark), 5–4 (15.14) Marcus Johansson (Anton Karlsson)
Skott: 27–18 (14–6, 8–7, 5–5)
Utv, Linköping: –.
Umeå City IBK: 1×2 min.
Domare: Andreas Johansson och Michael Walkert.
Publik: 1 064.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *