Twilightfansen bröt Ersbodas fina trend

Ersboda hade fyra poängs försprång i tabellen gentemot RIG-killarna inför kvällens derby i Vildmanna. Gästande Ersboda inledde bäst genom suveräne Fredrik Edholm, som fick bollen serverad av Alexander Rudd. Edholm tackade och tog emot genom att servera Albin Andersson till 0-1, hans första av tre poäng i matchen. Gästerna som bara tappat två poäng på de sju senaste matcherna såg ut att fortsätta den oerhört fina form som laget just nu är inne i.

På förhand snackades det om hur laget skulle tvåla dit ”Twilightfansen” från RIG, men det höll bara i en period. 1-1 efter första byttes mot fyra raka mål i den andra perioden från hemmalaget. Alexander Rudd snurrade, vred och vände ut och in på motståndarna och serverade sina lagkamrater till fina lägen flera gånger om. Men allt var inte positivit från 18-åringen. Han vill göra väldigt mycket själv och stundtals visar han attityd som inte hör hemma på en idrottsplan. Laget går alltid före jaget – write that down. Men samtidigt ska jag säga att jag gillar spelare som vill ta plats och gör man fyra poäng och praktiskt taget vinner matchen åt sitt lag så ska man hyllas – inte konstigt att Warberg och Falun är och rycker i supertalangen.

Annars var det lagkaptenen Adam Fredriksson som visade bäst spel på planen. Han var resolut och visade pondus från sin backplats som vanligt. Hos gästerna var det Erik Ställ som höll dem kvar i matchen. Laget tappade förmågan att göra sina snabba spelvändningar i och med underläget på resultattavlan och då blev laget en mumsbit för ”Twiligtfansen”, som gästerna så snyggt kallade dem.

Hemmalaget vann till slut med 8-5 efter en rafflande avslutning med fem mål och tre utvisningar de sista sex minuterna av matchen. Plus i hemmalaget till Alexander Rudd, Adam Fredriksson, Dennis Sjöstedt och målvakten Adam Hedin. Hos gästerna ligger Fredrik Edholm bakom samtliga fem mål. Han gör tre och spelar fram Albin Andersson till två – det ska självklart tituleras. Annars imponerade Erik Ställ i målet med flera kvalificerade räddningar.