Iksu värmde upp föredömligt

Iksu är ju som bekant på bortaturné i helgen vilket Victoria Wikström gästbloggade om i går kväll. Missade ni det inlägget kan ni läsa det här:

Gästblogg: Victoria Wikström.

Helgen inleddes i dag mot slutspelsjagande Huddinge, och Iksu kunde med en misstänkt ”dag på jobbet” ta hem en enkel seger med 1-4.

Skotten vann Iksu med hela 33-16 så segern kunde garanterat ha varit större. Bloggmedarbetaren Frida Norström visade att hon inte bara har lysande potential som reporter när hon satte ledningsbollen efter 07.38, framspelad av Emma Hamrén – även hon medarbetare på bloggen. Kul med ett äkta bloggsamarbete.

Cassandra Edberg fortsätter spruta in poäng. Hon satte nämligen 0-2 själv, och spelade sedan fram till 0-3 och 0-4. Nu står hon på imponerande 29 poäng på 16 matcher och enligt mig borde hon vara bofast i landslaget inom kort.

Nina Bäckman har gjort en riktigt bra comeback efter sina stora skadebekymmer. I dag gjorde hon 1+1 och hon har verkligen gjort vad som går för att fylla tomrummet efter Therese Andersson.

Iza Rydfjäll, nyligen uttagen i U-19 landslaget, blev Iksus sista målskytt innan ex-riggaren Anna Wiman reducerade för Huddinge i slutperioden.

Segern får som sagt ses som en dag på jobbet och en perfekt uppvärmning inför morgondagens betydligt tuffare match mot Djurgården – som bland annat har poängligaledaren Emelie Lindström och urstarke Amanda Wendelstig i laget. Iksu har dessutom chans att revanschera sig för den snöpliga förlusten mot Djurgården på hemmaplan den 13 november med 4-6.

1 kommentarer

  1. Vad roligt att Nina är tillbaka efetr sin knäskada.Hon har ju en enorm kapacitet inombords så det här är bara början!
    Hennes konfapräst och store supporter Hompa liksom ”Jackes”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *