Snöplig ”förlust” för Dalen

IBK Dalen hade två raka förluster inför dagens möte mot Endre på Gotland. Efter 8 minuter av första perioden såg det ut att bli ännu en förlust när Endre hade gått ifrån till 2-0.

Men då klev doldisen Anna Unneby, som fått väldigt sparsamt med speltid denna säsong, in och satte två raka mål(!) inom loppet av drygt tre minuter, bägge gångerna assisterad av Lina Örnberg. Innan första perioden var slut hann även Sandra Larsson med att ge Dalen ledningen via ett straffslag.

I andra perioden fortsatte Dalen att imponera och gick ifrån till ledning med 5-3. Men i tredje perioden reducerade Anna Jakobsson för Endre innan Sandra Larsson med sitt andra mål för dagen gav Dalen ledningen med 6-4. En ledning som dock tyvärr för Dalens del inte höll hela vägen in i kaklet…

När klockan stod på 17.51 tog Endre timeout. Två sekunder senare satte Anete Seina första reduceringen. 19 sekunder senare satte samma Seina kvitteringen och den alltid fanatiska hemmapubliken, för dagen bestående av 348 personer, fick jubla.

På förhand är ett kryss mot Endre ett mer än godkänt resultat, men som matchen utvecklade sig känns det här som två tappade poäng för IBK Dalen snarare än en vunnen. Det hoppas och tror jag att samtliga Dalenspelare instämmer i.

Imorgon har Dalen en ny chans att hitta tillbaka till vinnartåget mot Täby IS – som nu ligger fyra poäng bakom Dalen och strider om de efterlängtade slutspelsplatserna.