Tredje raka torsken för ESK

Lars Lindberg intervjuar Ersbodas tränare Tomas Hugosson-Wallgren efter den snöpliga förlusten mot Örnsköldsvik.

Ersboda föll snöpligt mot bottenlaget Örnsköldsvik på Ersäng i kväll. Gästerna säkrade tre livsvikta poäng genom ett sent avgörande i powerplay efter det att Tomas Helin blivit tveksamt utvisad.

Men det hela började bra. Johan Andersson, en av planens bästa spelare, gjorde 1-0 efter 04.25 i den första perioden, assisterad av den kvicke Jonas Eklund.

Övik kvitterade sedan till 1-1 efter drygt tio minuter innan Johan Nilsson satte dit ledningsbollen till 2-1 (ass Johan Andersson). Men gästerna lyckades kämpa in 2-2 med bara 38 sekunder kvar av den första perioden och det var bara början på en fortsatt böljande och spännande historia.

Ersboda inledde sedan andra perioden strålande. Efter 02.56 hade nämligen Johan Nilsson (ass Johan Lindberg) och Johan Andersson (ass Adam Andersson) gjort varsitt mål till, och gett ESK ledningen med 4-2.

Efter det hade Ersboda bud på fler mål, bland annat i ett powerplay, men gästernas keeper storspelade. I slutet av perioden tog Övik time-out, och bara några sekunder senare reducerade Simon Sedin till 4-3 efter en turlig studs, vilket blev starten på Ersbodas totala fall.

Gästerna tog nämligen över helt efter det, och Ersboda visade gång på gång upp perfekta exempel på hur man INTE ska spela. Spelet blev väldigt naivt, väldigt svårt, och det bjöds på eviga bolltapp på mittplan från nästan samtliga spelare.

Erik Ställ storspelade längst bak, men till slut orkade inte ens den forne SSL-keepern rädda sitt lag och den tredje raka förlusten var ett bittert faktum.

***

Bloggen tog ett snack med tvåmålsskytten Johan Andersson och lagkaptenen Vidar Tirén efter slutsignalen.

–  Vi slarvar för mycket på mittplan, och bjuder själva på väldigt många av deras lägen. Sedan måste vi göra fler mål med tanke på alla lägen vi hade, men så har det nästan varit hela säsongen, säger Andersson och får medhåll av sin kapten:

– Vi har ju bara oss själva att skylla efter det här. Vi ska vinna den här matchen, och vi skulle ha avgjort när vi var på gång där vid 4-2. Men sen hade vi riktigt dålig kvalitet i passningsspelet då vi skulle kontra, och det blev vi straffade för, säger Tirén.

Andersson spelade med Jonas Eklund och Adam Andersson i en klockren tredjeline.

– Det kändes bra för oss tycker jag. Det känns kanon att ha fått in Adam också. Vår femma ska ju försöka springa sönder motståndarna och spela enkelt och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Johan Andersson.

Ersboda har nu tre raka förluster, och möter i nästa match svårast möjliga motstånd i Thorengruppen borta.

– Då får vi försöka vända våran negativa trend och döda deras, konstaterar Tirén.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *