Thorengruppens svit lever

Först och främst kan jag ju skriva att det egentligen inte är tänkt att jag som spelare i Thorengruppen ska blogga om våra matcher. Men Lars hade inte möjlighet att åka ut till Vännäs i kväll, så det får bli jag som skriver ändå.

Som säkert många har hunnit se så blev det seger med minsta möjliga marginal för oss i Thoren. 8-9 slutade tillställningen trots att vi bland annat ledde med 4-8 en bit in i tredje perioden.

*

Hammarhallen bjöd precis som vanligt på närmast kaosartad innebandy, och Spölands förstafemma med namn som bröderna Schäfer, en taggad Torbjörn Sjögren (dock utan BSB-frisyr numera) och en löpstark Jesper Berglund är stundtals en mardröm att möta.

De vet precis hur man ska spela där för att det ska löna sig, och vi har egentligen ingen aning vad som händer trots att vi tränat på mindre rink i veckan. Så var känslan. Ändå lyckades vi vinna på något märkligt vis.

Vi hade marginalerna på våran sida och deras keeper hade väl inte direkt sin bästa dag på jobbet. Detta visades t ex när Mikael Hällgren, vårat nyförvärv från City, lastade in ett fisskott från egen planhalva till 6-9 – som visade sig bli det matchavgörande målet.

För övrigt är vårt nyförvärv hyfsat lik denna skådespelare…

*

I Spöland har jag redan berömt fyra spelare men jag vill även slå ett slag för backen Jakob Norrman. Han känns som stapplig och nästan oteknisk, men helt plötsligt drar han en soloräd och dribblar ett antal spelare.

I vårat lag var det få som gjorde en riktigt bra match, utan det var mer att vi blixtrade till stundtals. Andreas Carlbom gjorde t ex ett riktigt klassmål efter ett individuellt nummer, Erik Sandlund likaså. Defensivt var Petter Sandström riktigt grym. Hans spelstil är verkligen klippt och skuren för den där trånga hallen.

*

Hursomhelst, i och med detta resultat så bibehåller Thorengruppen sin fina vinstsvit, som nu är uppe i sexton raka vinster. Spöland å andra sidan ligger nu på placeringen just ovanför strecket, tre poäng före Luleå som har en match mindre spelad. I slutändan tror jag dock att Spöland reder ut det här ganska enkelt, åtminstone om de spelar så taggat och inspirerat som i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *