(NY)Hedin hjälte då RIG höll ut i Eddahallen


Skellefteå inledde tufft och sköt hela 16 skott i den första perioden – att jämföra med RIG:s tre. Men trots det så var det gästernas Albin Sjögren som gjorde det första målet.

– Det kändes aldrig riktigt farligt trots att de hade så mycket skott, säger RIG-tränaren Jakob Bandling-Melin.

RIG såg ut att springa ifrån, men Skellefteå IBK hade inte gett upp. Arvid Marklund kvitterade till 1-1 innan gästerna sprang iväg till 1-3 efter mål av Isak Julkunen och Yousif Touma. Men direkt den tredje perioden inleddes så reducerade Emil Lundmark ställningen till 2-3.

RIG fick till 3-5 efter ett tag och med drygt fyra minuter kvar att spela reducerade hemmalaget till 4-5 och då blev det kaos i RIG.

– Då blev vi lite stirriga och de hade några bra chanser att kvittera, säger Bandling-Melin.

Men RIG höll ut och vann med 5–4. Beröm till målvakten Adam Hedin, Adam Persson och Marcus Berglund. Även Albin Sjögren får ett plus för sitt viktiga 0-1-mål och assisten till 3-5-målet.

– Vi vart rånade av deras målvakt, totalt. Han hade en bra dag. Jag kastade om och kan förstår om det blev lite förvirrat så jag kan ta på mig skiten för den här förlusten, säger Skellefteå IBK:s tränare Rickard Avander.

– Det var sjuka grejer som en målvakt normalt inte ska ta. Det känns surt för vi var faktiskt det bättre laget. De vänder snabbt och skapade en del giftiga kontringar, men annars har vi mest boll.

Glada RIG-spelare med en hamburgare i magen. Från vänster: Adam Hedin, Albin Sjögren, Isak Julkunen, Dennis Sjöstedt, Yousif Touma och Sebastian Degeryd. Foto: Jacob Bandling Melin
Målen, Skellefteå: Arvid Marklund 2, Emil Lundmark, Martin Burström, RIG: Albin Sjögren, Isak Julkunen, Yousif Touma, Dennis Sjöstedt, Sebastian Degeryd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *