Kissnödig Lars, medtjat och Täbymöte


Seriespelet är avslutat, kvartsfinals-motståndarna valda, i morgon börjar det vi gått och väntat på och tränat för, hela säsongen!

I lördags avslutade vi serien med att möta Helsingborg borta. Även om målsättningen var att vinna matchen, i hopp om att kunna säkra en 4:e plats och hemmaplans fördel, så åkte vi ner med ett litet annorlunda lag än vanligt. Vi har under en längre period matchat vissa spelare hårdare för att kunna försäkra oss om en slutspelsplats, och några av dem fick stanna hemma och vila upp sig/inte riskera att bli skadade inför just slutspelet, låt oss kalla dem för våra superstars.. eller ja, latmaskarna kallas de internt men..

Även jag skulle bli lämnad hemma men lyckades tjata till mig att få följa med, även om det skulle innebära att sitta på bänken. Ska jag ha nån chans att komma ikapp Peder i antal matcher i Dalen kan man ju inte lämna nåt åt slumpen. Jag menar, han är ju bara ca 160 matcher före. Han får fan sluta snart så jag slipper hålla på till jag blir 147 år gammal..

Trots reducerat manskap och 1-4 underläge så kniper vi med oss en poäng hem från Danmark och fortsätter vara obesegrade sen i mitten av januari. Vill man tro att vi fortfarande är det är tack vare att jag blev inbytt efter halva matchen vid det tidigare nämnda underläget, är det fritt fram att göra det. Jag vet vad jag väljer att tro på! #ödmjuk

*****************

Täby i kvartsfinal alltså, vem hade kunnat tro det? Just ja, det var jag.. Aldrig tidigare har vi mötts i ett slutspel, så det känns väldigt inspirerande. Det är ett lag fyllt av skickliga individualister som Rasmus Sundstedt, Rickie Hyvärinen, Patrik Hagberg med flera, så mål vet vi att de kan göra. Defensiven är väl däremot inte så mkt att skryta om. Vi har vunnit varsin match i år, båda på bortaplan. Det brukar också vara rätt målglada tillställningar, men vi får väl se hur det blir nu när det är slutspel.

Jag tror inte riktigt på det här med smutskastning. Lars har försökt få mig att hetsa igång nåt, men av egna erfarenheter brukar det oftast bita en själv i baken. Nåt jag kan garantera är i alla fall att det kommer att smälla en hel del. De har en del spelare som alltid spelar på eller över gränsen, en gräns som ofta höjs i slutspelet dessutom. Det gillar jag, ge och ta, kanske mer att ge dock! Jag känner mig extra givmild för tillfället dessutom. Kan rent utav bli klapputdelning nere i höger sarghörn. God Jul Rasmus önskar Ma..eh.. Tomten. ”När du en sekund för länge på bollen stirrar, och är nere i mitt egna sarghörn och irrar, lär du önska att du hellre fått tugga knopp, för snart åker du på en rejäl …..

******************

Jag såg IKSU – Dalen i söndags, en match med lite oväntad matchbild faktiskt. Tyckte faktiskt att Dalen var bättre för dagen och skapade fler målchanser, men IKSUs effektivitet blev matchavgörande. Extra kul att se var problemen IKSU fick när Dalen ibland pressade högt. Tror de skapade mer chanser så än mot uppställt försvar + sina kontringar sammanlagt. Kanske borde vara deras gameplan inför torsdagens drabbning, men då behöver de gå runt på mer folk, det kändes som att de inte orkade hela tredje perioden igenom. Antar att överraskningsmomentet är borta nu dock..

******************

Undra om VF tänker satsa mer på dam-innebandyn än herr-innebandyn under slutspelet. Hittills har de haft live-uppdateringar på samtliga Dalens och IKSU innebandys hemma- och bortamatcher. Vore ju skandal om de inte hade det på våra då!!

*******************

Lasse L avklarade sin tv-debut i lördags dessutom. Såg inte matchen själv så vet inte hur han skötte sig, men det jag hört har varit positivt. Har däremot sett highlightsen efteråt, och var det bara jag eller såg inte Lars lite kissnödig ut? #svårtattståstillnärmanärnervös

*******************

Bör kanske inte förvänta mig en high-five av honom nästa gång vi ses efter den där kommentaren. Kanske lika bra det, så ingen tror han håller mer på Dalen än Täby. Fast jag är ju också en kollega…

*******************

Vi har i Dalen alltid haft som tradition att spara slutspelsskägg, men i år har vi kommit överens om att det är valfritt. Tror vissa i laget drog en lättnadens suck över det, de vissa som kanske inte är välsignade med så mkt skäggväxt. Är lite missnöjd med det beslutet, för ett av varje års höjdpunkter är att få se den sorgliga ursäkt till skäggväxt Christian Hjort brukar bjuda på. Kan dock i skrivande stund varken bekräfta eller dementera om han väljer att ”köra” i år, så hoppet lever. Jag själv kommer att göra det, har jag alltid gjort, och jag hoppas få med mig några tappra till. Tror topp-3 slutspelsskägg i vårt lag kommer vara Rudeström, Alex och Alm. Kan dock avslöja att alla dem har tjuvstartat!

/Walle

2 kommentarer

  1. Jag var också och såg IKSU – Dalen och blev väldigt förvånad när jag läste vad som skrevs efter matchen. Men när jag läser vad du säger så fick jag upp hoppet. Jag hade samma uppfattning som du. För jag blev lite orolig har jag tappat greppet ?. Nej det har jag inte kör över Täby det är eran tur nu !!

  2. Men att bli tvingad att spara skägg i 1 vecka (för längre brukar ni ju inte behöva spara med tanke på att då har ni åkt ur) kan väl inte vara så farligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *