Urban om uttåget: ”Otroligt tungt”

Dalens damer faller med flaggan i topp ur Champions Cup.
Detta efter ännu en hedersam förlust.
Den här gången mot finska, femfaldiga, mästarinnorna Classic med siffrorna 2-3.

– Jag hatar att förlora så det här var otroligt tungt. Vi gör en jättebra första period och har även väldigt bra tryck på dem i tredje, men det räckte inte tyvärr. Vi hade svårt att göra mål på en mycket bra målvakt, säger tränaren Urban Karlsson efter matchen.

Mittenperioden var sämre. Där gjorde Classic tre raka mål upp till slutsiffrorna 3-2. Efter matchen var stämningen långt ifrån munter i Dalens omklädningsrum.

– Det är klart vi är besvikna. Alla ville gå mycket längre än så här. Vi vet att vi är bra och därför är det extra tungt att förlora, säger Karlsson.

Katarina Bjuhr och Sofie Andersson, som prisades till matchens lirare, gjorde Dalens mål.

Nu väntar några dagars vila innan det är dags att rikta fokus mot SSL igen och Huddinge borta.

– Nästa träff med laget är på tisdag så nu får alla slicka såren lite. Därefter är jag säker på att vi går revanschsugna in i SSL igen, säger Karlsson, som i övrigt njuter av Champions Cup på hemmaplan:

– Absolut gör jag det. Det är en fantastisk upplevelse. Jättekul att herrarna är klara, men det ska ändå bli otroligt skoj att se dom mot SPV. Den matchen ser man fram emot. Sedan hoppas jag på en spännande helg med mycket bra innebandy. Hoppas att alla tar chansen att komma och kolla för det är verkligen världsinnebandy som spelas, säger Urban Karlsson. .

***

Jag kan bara hålla med Urban. Ta chansen och bänka er i Exel Arena.
Matchen i dag mellan Wiler-Ersigen och SPV är bland det svettigaste jag har sett, och världsinnebandyn har aldrig varit närmare än så här att tillgå för en Umeå-bo. Och det dröjer garanterat en hel drös med år innan chansen kommer igen – om den någonsin kommer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *