Iksu till final!

Har inlett denna lördag med att se Iksu gå till final efter 11-3 mot Piranha Chur.
Redan efter ett par minuter hade Iksu sprungit ifrån och spänningen i matchen fanns bara under några få minuter i andra perioden.

11-4 skrevs slutsiffrorna och jag tänkte redan här övergå i lite spelarkritik:

*Emelie Wibron.
Det är svårt att inte börja med matchens huvudperson.
Tre mål och ett assist.
Man skulle kunna underdriva och säga att hon dominerade i matchen.
Samtidigt kan jag inte undgå att brinna av på motståndet som uppenbarligen inte visste om att Wibron hade världens bästa dragskott.
Det ser ju nästan provocerande enkelt ut när hon målar.
Skulle ändå vilja se ett mer genomtänkt försvarsspel mot hennes sätt att spela – då det knappast är någon hemlighet vad hon är världsbäst på.

– Vi fick en ganska enkel resa till slut men vi fick kämpa för att göra den enkel, sa hon till kollegan Mikael Bergstedt efter matchen.

*Cassandra Edberg.
Tillbaka på allvar efter skadebekymmer.
Klev in som back i förstafemman direkt och såg väldigt spelsugen ut! Saknades dock en del i det berömda ”sista lilla”. Borde ha blivit målskytt.
Hursomhelst är hon en perfekt spelare att ha som ”sugpropp” i mittzon då laget sätter hög press. Hennes förmåga att stoppa upp motståndarnas kontringar är nämligen minst sagt imponerande.

*Cornelia Fjellstedt.
Jag börjar förstå varför denna flygfärdiga stortalang fått så stort förtroende redan. Och då var hon ändå inte på topp i den här matchen. Men hon blandar fin teknik med enkelt och klokt centerspel.

*Elin Tjärnström.
Grymt bra i den här matchen! Hon gjorde precis som vanligt – d v s bröt in och dunkade upp dom. Men jag såg även en ny dimension i hennes spel. Passningsspelet var briljant matchen igenom och hon borde ha haft 3-4 assist om Therese Andersson hade varit på hugget.

*Emma Hellberg.
Hon blev i dag det levande exemplet på Iksus närmast bisarra bredd på offensiv kvalitet. Hon får ändå anses som en doldis bland alla de andra och ändå gör hon 2+1. Hade ett väldigt bra samspel med Frida Rydfjäll matchen igenom.

***

Annars då? Ja, en tråkig nyhet är att Frida Eriksson tvingats gipsa foten efter att ha skadat ett mellanfotsben.

Väldigt tråkigt för Frida då hon varit en av Iksus bästa spelare i turneringen. Hon blir nog borta ett tag nu. Som tur var finns den där bredden att falla tillbaka på för Sjöström & Co.

Andrea Gidlund satt hela matchen på bänken. Trist om så blir fallet i fortsättningen.
Tycker hon har varit bra i de matcher jag sett.

***

Nöjer mig så för stunden och blickar fram emot finalen imorgon. Framför mig ska det snart avgöras vilket lag som Iksu får möta – Classic eller Herbadent.

Jag hoppas på Classic – för spänningens skull…

– Jag tror att det blir jättetajt oavsett vilka vi får möta. Men vi har redan mött tjeckerna, så det vore kul om det blev finskorna, säger Wibron om saken.