Karlsson: ”Det sticker i ögonen”

Som utlovat kommer här en intervju med Anders ”Kazzi” Karlsson. Det var ett trevligt samtal där han än en gång fick uttala sig om helgens händelser med lite mer perspektiv på det hela.

– Jag har aldrig lagt fokus på något annat än det sportsliga tidigare i tidningen men den här gången blev jag irriterad. Vi visste om att Thorengruppen har ett bra powerplay och skulle därför spela vårdat. När vi då åker på utvisningar emot oss som jag och vi inte förstår så blir vi bara mer och mer frustrerade under matchen, säger han.

– Sedan sticker det lite extra i ögonen då det är lokala domare. Jag har själv dömt och fick då hoppa in som reserv till att döma Mora i JAS och då var förbundet väldigt noga med att kolla upp så det var okej med motståndarlaget att jag dömde. Nu åker vi upp till Umeå för en toppmatch i Norra Allsvenskan. Det borde vara lika noggrant där kan jag tycka. Jag kan inte se någon annan sport där det skulle hända att lokala domare skulle döma en toppmatch. fortsätter han.

Men den ekonomiska problematiken kvarstår. Matchen skulle bli fem gånger dyrare att genomföra med andra domare – eftersom man måste leta sig ända till Stockholm eller Ludvika för att hitta ett annat lämpat domarpar (vilket i sig är ett jätteproblem).

– Då får det vara så. Såna grejer tycker jag ändå måste vara på rätt nivå. Det var mest det jag reagerade på. Jag ville skicka en känga till förbundet för att höra hur de tänker. Det är klart att man har ett högt tryck på sig som domare när man dömer i sin egen stad, och det var ju likadant mellan City och Balrog, konstaterar han.

Efter ett tag lämnar vi domarproblematiken och siktar istället framåt. I nästa omgång väntar Sandåkern.

– Det är ingen kris att torska borta mot Thorengruppen. Det kommer fler lag göra. Bara vi vinner hemmamatcherna mot topplagen och även någon på bortaplan så är det lugnt. Sandåkern har vi mött en gång förut men jag kommer inte ihåg så mycket av dem. De har fått en tung start. Men vi kommer fokusera på vårt eget och se till att köra järnet, säger Karlsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *