Moderaternas bidragspolitik

Efter att regeringen har presenterat en satsning på billiga bostäder, hyresrätter, för ungdomar och studerande har pennorna vässats. Satsningen skall finansieras genom en begränsning av rotavdraget från nuvarande 50 % till 30 %. Kritiken gäller främst det brutna vallöftet men även att byggandet skall subventioneras av staten. När det gäller det brutna vallöftet så är det bara ett svepskäl då minskningen bara har marginell betydelse för en villaägare. När det gäller subventioneringen så är detta ett måste då denna typ av hyresrätter till rimliga hyror inte tilltalar fastighetsbolagen, därför denna brist vi har idag.

Det är synnerligen anmärkningsvärt att moderaterna inte ser samhällsproblemet när det gäller behovet av billiga bostäder. Bostadsmarknaden har skenat iväg åt fel håll då bristen på bostäder har trissat upp priserna till orimliga nivåer. Det tycks vara så att moderaternas recept för de problem vi har i samhället är jobbskatteavdrag, rutavdrag, rotavdrag, ränteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter, sänkt krogmoms m.m.

Skatt till för att tillgodose samhällsnyttan för alla medborgare, vård, skola, omsorg och viktiga samhällsfunktioner som leder till rimliga levnadsvillkor för alla medborgare, inte bara för vissa. Den tanken gillar inte moderaterna, de vill med våra gemensamma skattemedel gynna enskilda medborgare och särskilt de rika. Moderaterna är ett bidragsparti, de saknar förmågan att bygga ett samhälle med rimliga levnadsvillkor för alla medborgare. Att först beskatta alla pliktiga medborgare och sedan ge skattelättnader till redan rika var moderaternas metod att locka väljare med hjälp av skattemedel, en metod som har tömt statskassan.

Det här inlägget postades i Politik av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *