Reflektioner i tiden

När vi nu är i bärplockningstider så kan man inte undgå att fundera över varför vi år efter år drabbas av minskande skördar. Det är någonting med vårt klimat som orsakar rubbningar i naturen. Nu kan det kanske vara dags att fundera över vårt förhållande till naturen och dess villkor. Den kanske reagerar över vårt skadliga leverne.

 Nu vill allt fler öppna asylboenden i Umeå, inte av välgörenhet utan för att tjäna pengar. Om Migrationsverket vore tuffare vid upphandling av asylboenden så skulle intresset svalna. Som det har varit så har många berikat sig på människors olycka beroende på Migrationsverkets oförmåga att upprätta rimliga avtal. Umeå kommun borde därför tillgodose behovet av asylboenden för att hålla nere kostnaderna för staten.

 Moderaterna kämpar för att ta tillbaka sympatisörer från SD. Partiet vrider sig i våndor över hur man skall gå tillväga utan att helt tappa ansiktet. Det kan vara en svår uppgift särskilt när många moderater förordar ett samarbete med SD. Inom Alliansen är samstämmigheten bräcklig så det gäller att navigera rätt.

 Nu vill Centern gå med i Nato med vissa förbehåll. De kräver bl.a. att Norden skall vara en kärnvapenfri zon och att ingen utländsk trupp skall kunna förläggas i Sverige. Det återstår att se om kraven vinner gehör vid ett ev. medlemskap. Lilla Sverige kräver särbehandling.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *