Medias bevakning av Sverigedemokraterna

Det är uppseendeväckande hur många inslag som partiet bereds tillfälle till i media. Man kan nästa tro att SVT har SD-sympatisörer i journalistkåren. De ges för ofta tillfälle att beskriva sin politik och att anklaga andra partier utan att bli motsagda. De utnyttjar tillfällena skickligt, nästa lika skickligt som nazisterna gjorde under kriget.

Övriga partier i Riksdagen verkar undvika debatter med SD något som är mycket illa för medborgarna då de behöver få mer information om SD-politik och vad den kan medföra om de kommer till makten. Även det som nu sker i sociala medier såsom hat och hot samt uppmaning till bränder bör debatteras mera för att ifrågasätta SD:s avsikter. För övrigt är SD ett löntagarfientligt parti då de ligger till höger om högern i svensk politik.

Då de nu avser att tillämpa utomparlamentariska metoder är gränsen nådd för vad medborgarna kan acceptera. Detta är frukten av att de andra partierna inte vill debattera med SD. För att väcka uppmärksamhet och vinna sympatisörer så använder de i stället metoder som övriga partier borde beivra. Sverigedemokraternas hårdnande attityd och hot gör det enkelt att koppla partiet till de bränder av asylboenden som förekommit. En allvarlig misstanke men som är befogad med hänsyn till uttalanden av partiets företrädare. Kent Ekeroths appeller vid ett möte i Trelleborg, där bl. a. nazister deltog, räcker för att misstankarna om brändernas uppkomst blir besvärande för partiet.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *