Flyttkarusellen i EU.

Det är något av en offentlig hemlighet att Europaparlamentet flyttar mellan Bryssel och Strasbourg varje månad för att upprätthålla den symboliska betydelsen för Europas fred, främst gäller det gränskonflikterna mellan Tyskland och Frankrike. Varje år kostar flyttkarusellen runt 2 miljarder kr och den belastar då miljön med 19 000 ton koldioxid. Att detta har fått fortgå även under krisåren är ytterst anmärkningsvärt. Att fortsätta slöseriet kan innebära att medborgarnas förtroende för EU som union kan skadas.

 Här har det förts en åtstramningspolitik av sällan skådat slag medan EU har slösat bort stora summor till en vansinnig flyttkarusell. Förutom skyhöga flyttkostnader så har alla berörda inte kunnat utföra ett vettigt arbete under tiden flyttningarna varje månad har verkställts. Hela flyttkarusellen gränsar till begreppet vanstyre. Beslutet kan knappast vara behäftat ens med sunt förnuft utan har påverkats av någon form av mutkultur för att bilägga gränskonflikterna som ju ändå

 Nu tillkommer det nya klimatavtalet och detta om något borde få kommissionen att ta ansvar för verksamheten och avskaffa detta slöseri med skattebetalarnas pengar.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *