Resfria möten, bra för miljön

Regeringen har rekommenderat sina myndigheter att i möjligaste mån använda sig av resfria möten för att främja miljön. Även den ekonomiska aspekten väger tungt. Med resfria eller virtuella möten menas möten på distans i realtid med teknikens hjälp, såsom telefon- och videokonferenser samt webbkonferenser. I sammanhanget bör dock beaktas att vissa kontakter kan kräva fysiska möten för att klara ut viktiga frågeställningar. Myndigheternas respektive ledningsgrupper bör således utarbeta en policy för sitt resereglemente med beaktande av miljö och ekonomi.

Åtgärder som främjar miljön blir allt viktigare i vårt moderna samhälle som i många samman-hang orsakat skador på miljön av stor omfattning. Därför bör alla som har kraft och möjlighet bidra till bättre livsmiljö för alla. Detta enorma slöseri vi ägnar oss åt måste få ett slut, prylraseriet måste avvecklas och ersättas med andra värderingar i livet som ger en meningsfull tillvaro för både människor och djur. Den ökade köpkraften som Alliansen bestod vissa grupper i samhället med genom jobbskatteavdragen är ett bra exempel på modern miljöförstöring då köpkraften beräknades öka markant i samhället för att skapa jobb, trodde man. De pengarna borde i stället ha gått till investeringar i bostäder, skolan och infra-strukturen som hade varit bra för alla medborgare och miljön.

Vi alla måste hjälpas åt att förbättra miljön och minska klimathotet genom att ändra vårt livsmönster och vårt sätt att värna om naturen och dess tillgångar. Rovdrift måste förhindras med alla medel. Alla projekt som kan påverka miljön måste noga utredas och konsekvens-beskrivas före beslut. Vi har bara en Jord och den bör vi alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *