Arlas ledning festade på böndernas bekostnad.

Efter ”TV:s Uppdrag gransknings” genomgång av Arlas ledning och deras förehavanden har nu ledningen sparkats och uppemot 700 anställda har avskedats då de har varit övertaliga. Ledningen har fått härja fritt utan att revisorerna har reagerat, i varje fall inte öppet. Det borde ha varit revisorerna som larmat om oegentligheterna inte TV:s UG. Det har varit inkompetenta personer i styrelsen och ledningen. Den nya vd:n som fick 500 000 kr i månadslön (???) påstod själv att han hade städat i organisationen. Då frågar vän av ordning hur det egentligen fungerade före hans tid.

Att bönderna nu känner en viss seger är dom väl unnat men det borde leda till att liknande organisationer granskas hårdare genom att anlita auktoriserade revisorer för löpande granskning. Den nya ledningen måste nu uppdatera och utbilda alla i ledande ställning om de regler och bestämmelser som gäller för företaget. Regelverket måste sedan tjäna som underlag för revisorernas granskningsarbete.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Det är inte en extern revisors (auktoriserad) uppgift att ha synpunkter på representation så länge som beskattningen bedöms som tillförlitlig. Rimligen har Arla, egna, anställda internrevisorer som ska se till att företaget står upp för sina policys

    • Hej! Medlemsägda företag och föreningar har normalt revisorer (auktoriserade) som granskar verksamheten för medlemmarnas räkning. Förutom normal revision förekommer också verksamhetsrevision. Om Arlas ledning har upphandlat revisorer är inte känt men med hänsyn till deras ”övningar” verkar revisorerna inte ha haft någon framträdande roll.
      Vänlig hälsning
      Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *