EU, ett omöjligt projekt?

EU var tänkt som ett fredsprojekt i akt och mening att få slut på krigen i Europa. De ledande nationerna var Tyskland och Frankrike som även hade planer på att skapa en marknad för varor och tjänster. Även fri rörlighet inom unionen var avsikten.

Nu har vi resultatet av många år med EU och i mångt och mycket har EU varit bra men de som strävar efter ökad överstatlighet bör besinna sig. Varje lands bestämmande rätt kan inte förhandlas bort utan måste respekteras.

Tyvärr har EU-kommissionen inte klarat av flyktingkrisen vi har nu. Det brister i ledarskapet då enskilda länder kan neka att öppna sina gränser för flyktingar. De aktuella länderna får stora ekonomiska bidrag från EU men när det gäller att ställa upp solidariskt med hjälp säger de nej. De plockar russinen ur kakan. De aktuella länderna är främst Ungern, Polen, Slovakien, Tjeckien, Finland och Danmark som utmärker sig, de borde straffas ekonomiskt.

England hotar med utträde om de inte får gehör för sina krav. Det är ytterst tveksamt om det är EU som behöver England som medlem utan det är nog snarare England som behöver EU. Om kraven godtas av EU kommer fler länder att söka avsteg och då är bollen igång på ett sluttande plan.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Jag ser EU i första hand som ett handelsprojekt. Det vill säga att vara en union med drygt 500 miljoner människor som tillsammans bildar en motpart vad gäller handel med U.S.A. och Kina och Indien och Ryssland. Att inom denna union skapa välstånd genom att kunna ställa motkrav vid utbyte av handel. Ett plus ett ska helt enkelt bli tre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *