Vår förträffliga utrikesminister

I Folkbladet 2016-02-26 kritiseras Wallström för allehanda misstag som utrikesminister. Hon är uppenbarligen inte populär hos Alliansen i Lycksele. Det verkar inte finnas någonting som hon har gjort rätt i deras ögon. Vid en första genomläsning kan man dock konstatera att innehållet i kritiken är tämligen onyanserad. Det är allmänna slängar hit och dit utan sakligt innehåll.

Betr. Israel som under många år har byggt bosättningar på ockuperad mark och dessutom använt övervåld mot Palestinierna förtjänar kraftig kritik. (utredning om folkmord pågår). Kritiken mot Saudiarabien var också befogad då de dömde en ung man till upprepade spöstraff som han nog inte hade överlevt. Det var kritiken från andra länder bl. a. Wallström som fick landets regering att ångra sig. Betr. kampen mot IS deltar Sverige i Irak med att hjälpa regeringen med utbildning för att bekämpa IS. När det gäller den bostad hon fick hyra av Kommunal så består kritiken av att Kommunal inte hade öppnat 50 % av sitt bostadsbestånd till marknaden. Sedan är det väl Kommunals beslut vem de vill hyra ut till. När nu Alliansen i Lycksele är så intresserad av bostadsfrågor i Stockholm kan jag rekommendera uppgifterna om moderaten Ulf Kristerssons lägenhetsaffärer som ni kan googla fram. De var så anmärkningsvärda att han inte ville bli intervjuad av TV, han smet från öppen kamera.

Vi kan konstatera att vår utrikesminister inte är inblandad i några skumraskaffärer i oljebranschen och hon har åter öppnat för Sveriges röst i Världen vilket har legat på sparlåga i 8 år.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Det är inte Kommunals beslut om att hyra ut till ett Statsråd där risker finns för tjänster och gentjänster. Bestickning om muta du vet.

    • Hej! Det är Kommunals lägenheter och självklart är det Kommunal som bestämmer om vem som får hyra, vem annars?
      Mvh
      Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *