Krisen i den Europeiska Unionen

Vi upplever idag en allvarlig kris i EU som bl.a. beror på omfattande brister vid hanteringen av flyktingkrisen. De stora flyktingströmmarna har överraskat alla men den handfallenhet som har präglat EU-kommissionen är påfallande och ytterst allvarlig. Det borde mana till eftertanke om nuvarande organisation med 27 medlemsländer verkligen kan fungera tillsammans då de har så olika strukturer, prioriteringar och levnadsstandarder. Det kan jämföras med EMU där en del länder faktiskt tar ekonomiskt skada av EMU-samarbetat. De länder som står utanför EMU klarar sig bättre än medlemsländerna både ekonomiskt och tillväxtmässigt.

Att träffa avtal med Turkiet ang. flyktingmottagande beror på att många länder inom EU inte tar emot flyktingar. Skulle så ske slapp vi anlita Turkiet. Att anlita ett land som inte lever upp till de mänskliga rättigheterna är en tragedi och visar på att EU har en ledning som inte fungerar.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *