Avtalet med Turkiet, ett högriskprojekt

Alla ministrar var eniga om avtalet vilket var mycket märkligt. Kan det möjligen bero på att de flesta såg möjligheten att slippa ta emot flyktingar och då såg de mellan fingrarna med Erdoğans öppna arrogans och hån mot EU. Då avtalet är ett högriskprojekt frågar sig nog många om EU har någon plan B då Turkiet kan komma att utöva utpressning för att vinna fördelar på andra områden och då sitter EU i fällan. Man kan misstänka att det är Erdoğan som gillrat fällan.

Det är mycket märkligt att EU-kommissionen är så vek och undfallande när det gäller de länder som inte vill ta emot flyktingar. Det måste vara andra bevekelsegrunder som har påverkat beslutet. Kan det möjligen vara marknaderna för de utpräglade industriländerna som varit tungan på vågen. För Tyskland och Frankrike är detta en viktig fråga. Att utesluta länder kan påverka handelsutbytet och ekonomin.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *