EU-krisen

När nu britterna lämnar EU borde kommissionen ta deras missnöje på största allvar och fundera över vad som är fel då länder vill lämna unionen. En självkritisk granskning av det egna fögderiet bör därför prioriteras. Är det så att EU gapar över för mycket och är det till nackdel för medlemsländerna? Bör EU bara hantera övergripande och gemensamma frågeställningar?

Frågorna är många och de söker svar så kommissionen bör ta till sig medborgarnas synpunkter. I dag är flera medlemsländer missnöjda med EU. Det saknas ett ledarskap som klart visar kompassriktningen i viktiga frågeställningar.

 

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Det är alltid farligt när politiker och tjänstemän får fria tyglar. Farligt i så måtto att det inte verkar finnas någon hejd på hur långt ett samarbete ska drivas. Finns det överhuvudtaget någon ”affärsplan” eller dyligt? Liberalerna i Sverige är ju beredd att ta unionen till en federation. Helt enkelt EU:s stater i förening och i detta läge upplösning av de nationella parlamenten. Vad är poängen med detta? Tyvärr är de flesta av oss inte intresserad av vad EU egentligen pysslar med vilket inte minst de låga valdeltagandet ger belägg för.

    • Hej! Håller delvis med. Felet med dagens EU är att det är ett uppifrån-projekt, d.v.s. det har påförts medborgarna utan att de har vetat innehållet och målet.
      Nu börjar det jäsa bland medborgarna och EU kan tvingas backa och i framtiden syssla med övergripande och gemensamma frågor. Det blir billigare och kräver mindre antal politiker.
      Mvh
      Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *