Sjukvårdskrisen

Vi har en allvarlig kris i den svenska sjukvården. Det fattas personal på flera nivåer och landstingen verkar vara i händerna på bemanningsföretagen. Det är stora summor som går till bemanningsföretagen varje år pengar som i stället borde satsas på högre löner och förbättrade arbetsvillkor för den egna personalen. Det görs alldeles för lite för att behålla den egna personalen. Skulle alla landsting gå samman och ha en gemensam agenda gentemot bemanningsföretagen skulle kostnaderna minska till rimliga nivåer för landstingen. Då skulle även vinsterna för bemanningsföretagen minska.

Vi har samma problem inom sjukvården som inom andra områden i välfärden där marknaden tar för sig. Nu måste regeringen en gång för alla sätta ner foten och reglera vinstuttagen. Inbetald skatt skall gå till det gemensamma inte till något annat.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *