Förbättra för företagen i landet

Utan företag som skapar jobb och som säljer varor och tjänster klarar vi inte välfärden därför måste företagarnas villkor förbättras. Att belasta företagen med ökade kostnader är helt fel väg att gå. Ökade kostnader kan innebära att företagen flyttar utomlands eller avslutar sin verksamhet då konkurrensen gör verksamheten olönsam. Vissa branscher, som t.ex. bankerna, har onormala vinstuttag som bör beskattas hårdare. Skattesystemet måste reformeras.

Företagarnas villkor måste förbättras. Det kan inte vara meningen att produkter tillverkas under kostnadsmässigt pressade förhållanden som kan resultera i lönsamhetsproblem. Ett företag måste ha vinst på insatt kapital och vinst för att kunna utveckla verksamheten. Då får inte politikerna belasta verksamheten med nya pålagor. Blomstrande företag är en bra garant för rimliga löner och arbetsvillkor för de anställda. Det gagnar alla i samhället. Om staten behöver mer pengar så höj momsen på konsumtionen, särskilt lyxkonsumtionen

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *