Trötta väljare

Vi har nu under många år plågats av den skadliga blockpolitiken. Landet styrs av en minoritetsregering som ideligen måste kryssa mellan skären då oppositionen lurar i vassen. Den politiska situationen har alla ansvar för men få tycks känna skuld. Det som blir lidande är landets utveckling som i många stycken går för halv maskin. Många blir lidande p.g.a. egoistiska politiker som nödvändigtvis alltid måste ha sin vilja igenom.

De valda politikerna borde känna större ansvar för sina uppdrag. Att alltid hänge sig åt käbbel och smutskastning ökar bara föraktet för politikerna. Trovärdigheten är i botten just nu. Alla politiker borde arbeta för landets bästa inte bara för förbättrade opinionssiffror som nu ofta sker. Väljarna är uppriktigt sagt trötta på pladdrande politiker som alltför ofta ägnar sin tid åt att klandra andra men sällan talar om vad de själva kan åstadkomma för att nå breda lösningar i viktiga frågor. Den politiska prestigen måste läggas åt sidan. Vi har inte valrörelse varje gång det debatteras i riksdagen. Vi bör vid nästa val välja samarbetspolitiker för landets bästa.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *