Respekten för löften vid val.

Det kan vara dags att debattera väljarnas inflytande över politiken, den politik som partierna ger uttryck för i val. Utställda löften vid val bör genomföras annars förlorar väljarna förtroende för politikerna och det är allvarligt. Att locka väljare med diverse reformer och åtgärder som inte kan genomföras är ett bedrägligt beteende och bör stävjas. Därför kan det vara en bra regel att notera det politikerna lovar och komma ihåg det till kommande val.

Nu är ju verkligheten sådan att det kan inträffa saker som kullkastar planerna. Då bör politikerna söka mandat för att ändra den politiska kursändringen annars lurar man väljarna. Hur det skall ske får lösas från fall till fall men är det en genomgripande förändring som avviker påtagligt bör en omröstning ske. Politikerna bör observera att det är en majoritet av väljarnas åsikter som skall komma till uttryck inte enskilda politikers tyckande. Makten utgår från folket.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *