Vilket samhälle vill vi ha?

Det blir allt tydligare att vårt samhälle håller på att glida isär. Många har alldeles för mycket pengar och förmåner medan andra inte klarar sitt uppehälle utan måste gå till soppkök. Detta förhållande har vi med en socialdemokratisk regering. Bl.a. klyftorna har blivit ett växande problem. Inte minst näringslivet har bidragit till denna snedfördelning av tillgängliga resurser med sina orimliga löner och förmåner till toppskiktet. Vi har vidare arbetslösheten, flykting-krisen och välfärdsfrågorna som bidrar till missnöjet.

Vi och övriga länder har nu fått missnöjespartier som fångar upp missnöjda medborgare och de verkar växa. Det innebär att de etablerade partierna står handfallna och inte vet hur de skall agera. Vi har fått politiker som hellre värnar om sitt partis utveckling än att medverka till en förbättring av människors levnadsvillkor. Det kallas för egoism.

Vi har i alla fall kommit så långt att nyliberalismen, den politik som skulle lösa alla samhällsproblem, inte längre fungerar. USA är ett sådant exempel. Demokraterna i USA som motsvarar Liberalerna i Sverige har misslyckats totalt med sin politik. De har i många stater samhällen som lever i ren misär. Det var därför Trump vann presidentvalet, inte p.g.a. hans politik.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *