Val av nämndemän till våra domstolar.

I media kan vi läsa om valda nämndemän som inte har granskats av respektive partier. Det gäller bl.a. penningskulder som inte har reglerats. Det är ju vedertaget i vårt samhälle att skulder kan man ha en tid men att de skall betalas av inom rimlig tid annars hamnar man i en skuldfälla. Under sådana omständigheter bör personen inte belastas med uppdrag som ifrågasätter handel och vandel. Att kanske döma andra som har liknande problem kan ställa för stora krav på opartiskhet.

Nu är ju val av nämndemän en fråga för de politiska partierna. I tidigare debatter har det framkommit att val av till förtroendeuppdrag som det är frågan om inte omges av särskilt strikta regler. Därför bör regelverket ses över om nu val till nämndemän skall åvila de politiska partierna. Vi har ju nu bl. a. ett parti som saknar våra demokratiska värderingar så frågan bör debatteras och kanske omvärderas.

Det här inlägget postades i Samhällsfrågor och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *