Räcker skattemedlen till alla verksamheter?

Vi har nyligen informerats om hur mycket en biljett till operan subventioneras och det var en nyhet som heter duga. I Skellefteå handlar det om 1 100 kr/biljett i Umeå 1 700 kr/biljett som skattebetalarna bidrar med. Då tillkommer kostnader för lokaler, drift och underhåll av operahuset. Det kan tyckas vara stora pengar, skattemedel, som satsas på kulturen men det skall då ställas emot andra verksamheter där kommunen satsar stora pengar. Idrotter av skilda slag får årliga anslag för sina verksamheter. Tillkommer även här kostnader för lokaler, drift och underhåll. Så egentligen kan det kanske gå jämt ut i förhållande till antalet brukare.

I en nyligen genomförd jämförelse så satsar Umeå kommun mest på kultur i hela landet per innevånare. Vet inte om det är något att vara stolt över men det gäller för kommunledningen att fördela pengarna rättvist mellan de skilda verksamheterna och då bör fördelningen vara könsneutral.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *