Annie Lööf (C), trovärdigheten sviktar.

Lööfs miljöpolitik är inte entydig. Hon har hög trovärdighet i media men vid en granskning så driver hon på i fel riktning. Egentligen vill Centern att Sverige skall sänka sina klimat-ambitioner men det är inte så många som vet. Frågor som är aktuella är koldioxidlagringen, flygskatten och kilometerskatten för lastbilar där Centerns trovärdighet sviktar betänkligt när det gäller att försvara miljön. Hänsyn till skogsindustrin tog överhanden. Att miljöhänsynen inte räckte längre borde komma till allmänhetens kännedom. Medias underlåtenhet att rapportera får underbetyg. Annie Lööfs miljöpolitik bör granskas och offentliggöras.
Centern har idag höga opinionssiffror. Det beror inte på att de har en bra politik utan på att andra partier, främst moderaterna, krisar. Företrädare för partiet har nu massor av idéer som de vill genomföra och anklagar socialdemokraterna för en dålig landsbygdspolitik. De borde istället fråga sig själva vad de gjorde under Alliansåren.
Annie Lööfs besök i Sollefteå med anledning av nedläggning av BB syftade bl.a. till att visa sitt stöd för ockupanterna. Hon ansåg att BB borde ha kunnat vara kvar. Att det stora under-skottet i Landstingets ekonomi krävde kraftåtgärder efter Alliansens ekonomiska haveri den senaste mandatperioden verkade inte bekymra Lööf. Det passar liksom inte in i hennes retorik och självkritik är ett främmande ord för henne. I den senaste partiledardebatten anklagade hon Stefan Löfven för att de som skall föda barn i Sollefteåområdet får göra det i bilar och det är socialdemokraternas fel. Hur oärlig får egentligen en partiledare vara?

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *