Outsourcing av hemliga data.

Transportstyrelsen har drabbats av en rad felaktiga beslut som nu blivit en regeringsfråga då oppositionen hotar med misstroendeförklaringar mot flera ministrar. Frågan är lite svårhanterlig då den bereddes av Alliansen och beslutades av regeringen så båda parter är involverade i processen. Då Alliansen ville outsoursorsa IT-verksamheten som tidigare skötts av Trafikverket fanns det ett intresse av privatisering. I ett referat från 2011 uttryckte IT-ministern Hatt Alliansens önskan om mer outsourcing av IT-tjänster. Någon farhåga för att röja hemliga datauppgifter verkade inte utgöra något hinder.
Nu blev det så att IBM fick uppdraget och lagöverträdelsen var ett faktum, ett privat företag fick tillgång till hemligt material. Nu gör Alliansen allt för att skuldbelägga regeringen medan de själva tycks ha glömt sina misstag som egentligen är grundorsaken till krisen. 

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *