Det politiska ansvaret.

Den politiska turbulensen i Riksdagen fortsätter. Alliansens hot om misstroendeförklaringar mot flera ministrar är ett tecken på att de saknar sakpolitiska argument. Därför väljer de att använda andra metoder för att skada regeringen. De vill inte fälla regeringen men väl skada den så det är sabotage de ägnar sig åt. Det är ynkligt och ansvarslöst. Väljarna förväntar sig att valda politiker agerar korrekt och ansvarsfullt något som Alliansens partiledare tycks strunta i.
Nu är ju sanningen den att flera partier i Alliansen inte vill ha nyval då de har interna problem så ett nyval skulle kunna få allvarliga konsekvenser. Moderaterna och KD har uppenbara problem men även Liberalerna befinner sig på ett sluttande plan så situationen är besvärande. De tror dock att bara de saboterar för regeringen så vinner de sympatier i väljarkåren. Ett riskfyllt vägval som kan få en negativ påverkan på opinionen.

 

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *