Centerledarens städmani.

Återigen ser vi Lööf handskas illa med sanningen. Det tycks vara en strategi som ledande centerpartister ägnar sig åt. I den senaste partiledardebatten påstod hon att Centerpartiet ständigt får städa efter socialdemokraterna för att de inte kan hålla i slantarna. Man häpnar. Det är ju precis tvärtom. Vad vi känner till har Centern ingått i Alliansen under regeringsperioden.
När det gäller miljöfrågor har hon vid flera tillfällen påstått saker som är direkt felaktiga. Detta att partiet skulle vara den gröna rösten i svensk politik stämmer inte alls med den politik partiet för. De miljöfrämjande åtgärder regeringen avser genomföra får tummen ner. Lööf stödjer företagen i stället. En sällan skådad dubbelmoral.
Lööf har medvind i opinionen men det kommer inte att vara länge till. Vinden kommer att mojna när väljarna blir uppmärksammade på den brist på fakta som förekommer i debatterna. Påståenden som saknar verklighetsförankring går inte hem i stugorna.

 

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Klas, det är inte precis tvärtom när det gäller att hantera slantarna. Tyvärr är alla politikern infantila framförallt när det gäller beskrivningen av ekonomin i Sverige. Och tyvärr får vi medborgare i detta läge inte tillräcklig kunskap om nationalekonomin. Att det fanns ett underskott vid regeringsskiftet senast är inte konstigt då vi fick gå igenom en finanskris från och med september år 2008. Alliansens förda ekonomiska politik bidrog till att vi klarade oss bäst av västländerna. Jobbskatteavdragen tillsammans med de lägre arbetsgivaravgifterna för ungdomarna bidrog till detta genom att hålla köpkraften uppe. Inte att förglömma att de successiva räntesänkningarna som Riksbanken genomförde. När det gäller att städa antar jag att Annie Lööf syftande på regeringen Bildt som tillträde på hösten år 1991. Som du minns briserade den svenska finanskrisen hösten år 1992 och vi fick försvara värdet av den svenska kronan upp till en marginalränta på 500 procent. Sedan vet vi vad som hände. Reformering av den svenska ekonomin genom bland annat genom den kommission som Assar Lindbeck ledde. Det var ett städuppdrag som hette duga. Och rimligen kan man tillskriva detta den socialistiska regeringen som leddes genom hela åttiotalet och med Mona Sahlins crescendo hösten år 1990 med förslag om: Strejkstopp. Lönestopp. Prisstopp. Ja, sossarna tog även fram luciabeslutet år 1989 då man stängde gränserna till Sverige då det kom 20 tusen migranter.

    • Hej!
      Tack för dina synpunkter. Jobbskatteavdragen var officiellt menat att öka arbetstillfällen men så blev det inte. Att öka köpkraften hos vissa ökar klyftorna i samhället. Nu går Björklund ut och oroas över att samhället håller på att glida isär, klyftorna ökar något som han själv har medverkat till. Tyvärr är det så att väljarna måste visa moderaterna att välfärden måste finnas kvar även om de vill avskaffa den enligt Kristersson.
      Mvh
      Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *