Umeå kommun och LSS.

Det är synnerligen anmärkningsvärt att kommunen inte kan ordna fram boendeplatser till behövande enligt LSS. Nu drabbas kommunen av böter i miljonklassen. Det är ovärdigt en kommun av Umeås storlek. De ansvariga bör fråga sig om det är detta väljarna vill. Är man lomhörd bör man söka vård.
Det förefaller vara viktigare att bygga tak över lokalbussarna än bostäder till behövande. Gång på gång ser vi hur kommunen prioriterar byggande medan angelägna projekt som direkt berör människor får vänta. Som exempel kan nämnas förskolor, skolor och nu behövande enligt LSS.
Böter är slöseri med skattemedel och vittnar om allvarliga brister i kommunens planering. Ett värdigt boende för alla kategorier kommunmedborgare bör vara prio ett. Det måste också gälla skolor på alla nivåer. Grundläggande behov måste alltid säkerställas det förväntar sig väljarna. Skrytprojekt typ Väven och Navet kan byggas när ekonomiskt utrymme finns.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *