EU bör effektiviseras.

Om EU skall få medborgarnas fortsatta förtroende måste unionen effektiviseras och hävda samma krav på alla medlemsländer. Det går inte som idag låta vissa länder ta russinen ur kakan och strunta i skyldigheterna medan andra länder får kompensera deras underlåtenhet.
Det är också synnerligen anmärkningsvärt att resorna till Strasbourg varje månad fortsätter, detta gigantiska slöseri med medborgarnas pengar. Denna flyttkarusell som tillkom efter en kompromiss i förhandlingar med Frankrike om platsen för EU:s huvudkontor kostar ca. 2 miljarder kronor årligen och innebär dubbla uppsättningar av all administrativ utrustning. Dessutom släpps 19 000 ton koldioxid ut varje år orsakade av transporterna.
Sammantaget måste en ekonomisk och administrativ effektivisering komma till stånd annars minskar tilltron till unionen.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

2 kommentarer

  1. Från början hatade socialisterna EU medan liberalerna älskade projektet. Det verkar idag som om EU, dag för dag och mer och mer håller på att trilla över till ett överstatligt projekt. För en tid sedan samlades delegaterna i Göteborg och diskuterade den så kallade sociala pelaren. I den ingår bland annat förslag om att EU ska bestämma hur många dagar fäder ska vara hemma med sina barn. Och sånt här gillar socialisterna.

    • Hej!
      Vet inte vilken inställning Vänsterpartiet har men socialdemokraterna säger bestämt nej till det du påstår.
      Mvh
      Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *