Friskolornas friheter.

Efter Kalla faktas program i TV4 om Thorén gruppens sätt att bedriva svenskundervisning för flyktingar så väcks nu ett ramaskri. Många frågar sig hur friskoleföretaget har fått härja fritt. Stockholms stad som beställare har agerat tafatt och likgiltigt som inte har avslöjat falsarierna. Kvaliteten i undervisningen, administrativt, personellt och materiellt, var skrämmande dålig, rent av urusel. Avtalet med Stockholms stad verkade bara vara makulatur för Thorén.
Det var en skrämmande nonchalans som Thorén visade upp i TV. Han förstärkte helt klart behovet av ett system för vinstbegränsningar och ökade kvalitetskrav när det gäller skolan. Thorén har ingen respekt och känner ingen skam över den dåliga undervisning i svenska som skolan levererade. Hans enda intresse verkar vara vinst till varje pris. Thorén borde fråntas rätten att bedriva friskola.
Från samhällets sida måste Skolinspektionen förstärkas väsentligt och inspektionernas kvalitet och antal måste förbättras avsevärt.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *