Centern vill fortsätta skapa usla arbetsvillkor.

Socialdemokraterna vill åstadkomma ordning och reda när det gäller import av okvalificerad arbetskraft då det idag är hög arbetslöshet, ca 20%, i den gruppen som befinner sig i Sverige. Åtgärderna har mött kritik inte minst från Centern som vill släppa invandringen av okvalificerad arbetskraft fri.
Det är ett besynnerligt agerande av C då de vet vilka svårigheter som finns att skapa enkla jobb för de som redan finns i landet. Deras agerande gynnar oseriösa företag som importerar billig arbetskraft till usla anställningsvillkor. Är det C:s arbetsmarknadspolitik borde det debatteras mera innan valet. Att C understödjer fusk är ytterst allvarligt.
Rätt politik för okvalificerad arbetskraft är utbildning som socialdemokraterna avser att genomföra. Det ger förutsättningar för arbete och vedertagna arbetsvillkor. Människofientlig politik hör inte hemma i dagens Sverige. För övrigt är det mycket anmärkningsvärt att C gång på gång påtalar behovet av mer Rut-tjänster. Det avslöjar en allvarlig okunskap om det fusk som Rut-tjänsterna gett upphov till.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *