Privata utförare inom välfärden.

I den pågående debatten påstår moderaterna att all privat verksamhet inom välfärden kommer att tvingas upphöra om vinstbegränsning införs. Som vanligt när det gäller moderaterna så svartmålar man. Det finns ingenstans beskrivet att all privat verksamhet skall upphöra utan det är den orimliga vinsten som vissa företag har tillskansat sig på ett ohederligt sätt som måste stoppas. De företag som skall förbjudas inom välfärdssektorn är riskkapitalbolagen som driver verksamheter enbart i vinstsyfte. Även andra företag som enbart jagar vinstpengar kommer att drabbas.
Vi har många privata utövare i välfärdssektorn med andra bevekelsegrunder och som ofta gör en bra insats. De behöver inte oroas av moderaternas svartmålning. De förändringar som kommer att ske för deras del är införandet av tydliga regelverk och kvalitetskrav.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *